Pretražite novosti:

Osigurana sredstva za izgradnju vrtića u Mahićnu

24.12.2018.
Osigurana sredstva za izgradnju vrtića u Mahićnu
Gradonačelnik Damir Mandić potpisao je Ugovor o financiranju dječjeg vrtića u Mahićnu u sklopu iz sredstava operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ u provedbi Mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz programa ruralnog razvoja RH za razdoblje2014. – 2020. Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 5,6 milijuna kuna, najveći dio financirat će se kroz Program ruralnog razvoja u iznosu od 4,4 milijuna kuna, dok će ostatak novaca osigurati Grad Karlovac. Cilj projekta je unaprjeđenje kvalitete brige za djecu predškolske dobi na sjevernom dijelu ruralnog područja grada Karlovca. Projektom se predviđa uređenje 1.828 m2 površine za potrebe provođenja predškolskog odgoja sukladno Državnom pedagoškom standardu, izgradnja i opremanje 565 m2 prostora za dvije jasličke i jednu vrtićku skupinu djece i otvaranje šest novih radnih mjesta.
Podsjetimo kako je nedavno počela i provedba projekta “Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja”  financiran iz sredstva Europskog socijalnog fonda u iznosu 8.914.270,36 kuna. Cilj projekta je pružanje novih usluga produljenog, poslijepodnevnog i smjenskog rada u dva dječja vrtića DV Karlovac i DV 4 Rijeke koji su ujedno i partneri na ovom Projektu. Ovim projektom uvode se i dodatni posebni programi u cilju  obogaćivanja postojećih programa kao npr. plivanje, koturanje, bicikliranje, tenis, zatim senzomotorička stimulacija , rana intervencija, “Mala škola pokreta” (terapijsko jahanje) te interaktivni program “Medijska pismenost”. U svrhu provedbe novih dodatnih programa kroz projekt će se nabaviti nova didaktička, sportska i informatička oprema, a u cilju jačanja kapaciteta dodatno će se educirati novi i postojeći djelatnici kako bi se što kvalitetnije realizirali planirani programi i podigla kvaliteta ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Karlovcu.
Grad Karlovac samo je u 2018. godini osigurao gotovo 15 milijuna kuna europskih sredstava za programe i izgradnju vrtića.