Pretražite novosti:

Novosti

Novosti
Više od 50 projekata vrijednosti preko četiri milijuna kuna realizirano je do sada kroz projekt KAkvart. Novi natječaj za projekte 2019. godine ovih je dana otvoren i traje do 8. veljače. U tom roku karlovačke gradskje četvrti i mjesni odbori mogu predlagati komunalne ili društvene projekte koje će financirati Grad Karlovac u partnerstvu s tvrtkom Heineken.
-Svi u gradu Karlovcu možemo biti ponosni na ovaj projekt zato što je poseban i jedinstven u Hrvatskoj. Njegova vrijednost nije samo financijska. Ona najveća vrijednost je volonterski rad i ideje koje dolaze s terena. Često se puta pozivamo na neposrednu demokraciju, a upravo je to ovaj projekt u praksi jer su zaista svi projekti dogovoreni na terenu s građanima koji su istaknuli svoje potrebe, kazao je gradonačelnik Damir Mandić prilikom prezentacije ovogodišnjeg natječaja.
U ovoj godini 300 tisuća kuna osigurano je za projekte iz društvenog segmenta, a 400 tisuća na komunalne zahvate.
- Društveni je dio opravdao očekivanja, posebno u mjesnim odborima. Njihova suradnja s kulturno umjetničkim društvima, udrugama, vatrogasnim društvima, ... dokaz su da se mogu osmisliti aktivnosti reprezentativnog karaktera i dići na višu razinu. Treba napomenuti da su u KAkvart ušle i aktivnosti koje se događaju već desetljećima i time su dobile dimenziju više. I ovim bih se putem zahvalio predsjednicima vijeća gradskih četvrti i mjesnih odora koji su četiri godine radili za nula kuna, volontirali te kako iza svih tih projekata postoje stvarne potrebe, dodaje Mandić.
I ove je godine partner u projektu HEINEKEN Hrvatska sa svojim brendom Karlovačko, zbog čega se može pohvaliti i vrijednom nacionalnom nagradom.
- Održivo poslovanje je temelj našeg poslovanja, a ulaganje u lokalnu zajednicu jedan nam je od prioriteta. Upravo zato podržavamo projekte kojima je cilj bolja kvaliteta društvenog života u lokalnoj zajednici, a upravo je to smisao KAkvarta. Veselimo se nastavku i nadamo se da će doći puno kvalitetnih prijava i ove godine. Naši su napori prepoznati i na nacionalnoj razini jer nam je Hrvatska udruga poslodavaca dodijelila nagradu za odgovorno društveno poslovanje i to zbog izvrsnosti u tri domene, a jedna od njih je briga o lokalnoj zajednici gdje se ističu KAkvart i natječaj Zajedno za bolji Karlovac i Karlovačku županiju, objasnila je predstavnica Odjela koorporativnih poslova, Helena Radić Bosanac.
Pitaj Koranu
Virtualna asistentica Korana