Pretražite novosti:

Zona Mekušje spremna za ulagače

13.02.2020.
Zona Mekušje spremna za ulagače
U tijeku je komunalno opremanja Poduzetničke zone Gornje Mekušje. Ovaj projekt Grad Karlovac provodi uz sufinanciranje Europskog fonda za regionalni razvoj, a traje od 1. srpnja 2019. godine do 1. srpnja 2020. godine. Vrijednost ulaganja veća je od deset milijuna kuna, a s 85 posto sredstava sufinancira ga Europski fond za regionalni razvoj. Uredit će se 8.225 kvadratnih metara infrastrukture za potrebe ulaganja u poduzetničke aktivnosti. 
- Grad Karlovac naručio je izradu elaborata o procjeni vrijednosti nekretnine od stalnog sudskog vještaka za gospodarstvo. Temeljem procjene cijena ukupne površine iznosi 10.310.000 kuna ili 126,8 kuna po kvadratu. Vrijednost najmanje parcele od 2.856 kvadrata iznosi 362.000 kuna, a najveće od 23 tisuće kvadrata 2.958.000 kuna. Sva dokumentacija je izrađena, istaknula je  pročelnica Daniela Peris.
Osim ulaganja u Zoni, Grad Karlovac je treći put zaredom dobio bezuvjetno pozitivno mišljenje od Državnog ureda za reviziju.
- Nakon tri godine Državni ured za reviziju bio je u Gradu Karlovcu i od svibnja do prosinca prošle godine napravio reviziju financijskog poslovanja za 2018. godinu i jedan dio za 2016. i 2017. godinu. Pregledali su sve prihode proračuna i analizirali rashode, provjerili evidenciju i upravljanje nekretninama, te javnu nabavu, istakla je pročelnica Lidija Malović.
Gradonačelnik Damir Mandić najavio je za kraj ove godine prva poduzetnička ulaganja u Poduzetničkoj zoni Gornje Mekušje, u cilju potvaranja novih radnih mjesta, te zahvalio svim pročelnicima koji svoj posao rade sukladno propisima, što je prepoznala i državna revizija.