Pretražite novosti:

Vodovod i kanalizacija Karlovac bit će isporučitelj vodnih usluga i za druge gradove i općine u županiji - Održan prvi sastanak o pripajanju tvrtki

13.09.2023.
Vodovod i kanalizacija Karlovac bit će isporučitelj vodnih usluga i za druge gradove i općine u županiji - Održan prvi sastanak o pripajanju tvrtki
Uvodni sastanak sa čelnicima gradova i općina te direktorima javnih isporučitelja vodnih usluga o pripajanju tvrtki  u skladu s Uredbom Vlade RH o uslužnim područjima, na kojem je bila i karlovačka županica Martina Furdek Hajdin, održan je u prostorijama Grada Karlovca na inicijativu gradonačelnika Damira Mandića.
Ovom Uredbom je predviđeno osnivanje jedinstvenog isporučitelja vodnih usluga, a  na našem uslužnom području to će biti Vodovod i kanalizacija d.o.o. Karlovac, kojem će se pripojiti tvrtke: Vodovod i kanalizacija d.o.o. Ogulin, Komunalno Duga Resa, Komunalno Ozalj, Komunalac d.o.o. Slunj, Vode Krašić, Vodovod i odvodnja Vojnić d.o.o., dok je Lasinja pripojena prošle godine.
Uredba o uslužnim područjima stupila je na snagu 15.7.2023., a rok za pripajanje je 6 mjeseci, odnosno 15.1.2024.godine.
Osim što je spajanje isporučitelja vodnih usluga zakonska obveza, po riječima gradonačelnika Damira Mandića, ono će donijeti i učinkovitije poslovanje, kao i ujednačavanje cijena i kvalitete usluga na cijelom području. Između ostalog, razgovaralo se i o materijalnim pravima zaposlenika u vodno-komunalnim tvrtkama, te je zaključeno da, obzirom na specifičnost posla, moraju imati primjerene plaće i motivaciju da ostanu u tvrtkama.
- Svjesni  smo da ima puno otvorenih pitanja, od podružnica u gradovima do kapitala tvrtki koje se spajaju i lokalnih vodovoda, a rješenja ćemo tražiti zajednički, u duhu povjerenja i odgovornosti. Pozivam sve na suradnju kako bi  se cijeli postupak proveo što kvalitetnije, na zadovoljstvo svih uključenih, a posebno stanovnika gradova i općina na našem uslužnom području, pozvao je gradonačelnik Damir Mandić.
Županica Martina Furdek Hajdin ocijenila je kako je ovaj sastanak pokazao da dogovor nije daleko, te poručila da je dovoljno vremena da se cijeli postupak spajanja napravi onako kako treba i postave standardi koji će vrijediti i u budućnosti.
Na ovom sastanku dogovorene su i daljnje aktivnosti i sastanci u narednom razdoblju te način praćenja i provedbe postupka pripajanja isporučitelja vodnih usluga.