Pretražite novosti:

Uoči sutrašnje sjednice Gradsko vijeća

25.02.2019.
Uoči sutrašnje sjednice Gradsko vijeća
Uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća gradonačelnik Damir Mandić sa zamjenicima je održao konferenciju za novinare.
- U ovom trenutku u Gradu Karlovcu 64 projekta je u provedbi, a u njima smo partner ili nositelj. Ukupna vrijednost projekata koji su u provedbi i gdje su ugovori potpisani je 162 milijuna kuna. Od 162 milijuna kuna, bespovratnih sredstava je 76 milijuna kuna, Grad Karlovac je dužan osigurati 23 milijuna dok ostalo trebaju osigurati naši partneri, istakao je gradonačelnik te dodao da projekti obuhvaćaju gotovo sva područja života grada i građana.  
- Svi projekti prijavljeni u sklopu energetske obnove javnih zgrada su prošli te su odobreni, a bez europskog novca oni bi bili teško ostvarivi, rekao je gradonačelnik Mandić i nastavio o izgradnji vrtića.
- Radi se o dva dječja vrtića; Grabrik i Mahićno. Pri tome je vrtić Mahićno prvi projekt koji će biti financiran europskim sredstvima i nadamo se da ćemo u travnju 2020. godine imati taj vrtić na raspolaganju. Tu je i projekt Aglomeracije i projekt Zvijezde. Očekujem polovicom trećeg mjeseca početak javne nabave za te radove. U tom kontekstu posebno smo zadovoljni zato što smo zajedno s Ministarstvom regionalnog razvoja, Vladom i Karlovačkom županijom uspjeli Karlovac uključiti u ITU mehanizam financiranja europskih projekata, a konkretne pokazatelje mogli bi imati već u šestom mjesecu, kazao je gradonačelnik a zatim zahvalio i svim vijećnicima mjesnih odbora i gradskih četvrti koji su se protekle četiri godine maksimalno trudili da riješe neki od svojih komunalnih problema, spomenuvši pri tome vrlo dobar projekt pod nazivom KAkvart, s obzirom da će se 14. travnja održiti novi izbori za gradske četvrti i mjesne odbore.
Zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak naglasio je da je u ovogodišnjem gradskom proračunu za program poljoprivrede i ruralnog razvoja osigurano milijun i 645 tisuća kuna teće biti realiziran kroz 14 mjera; 10 kroz poticanje razvoja poljoprivrede i četiri mjere  kroz poticanje ruralnog razvoja. Posebno će biti interesantna mjera nabavke mehanizacije za što je osigurano 750 tisuća kuna i poticanje otvaranja OPG-ova.
Vijećnicima će sutra čuti i izvješća o radu nekoliko ustanova kulture i Javne ustanove Aquatika, a zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić smatra da ove ustanove postaju središte društvenog i kulturnog života grada te ga pozicioniraju i na međunarodnoj  razini.