Pretražite novosti:

Učenicima i studentima dodijeljene stipendije Grada Karlovca

27.12.2023.
Učenicima i studentima dodijeljene stipendije Grada Karlovca
Učenicima i studentima koji su temeljem provedenog javnog natječaja ostvarili pravo na stipendije Grada, danas su uručeni ugovori o stipendiranju.
U školskoj/akademskoj godini 2023./2024. Grad Karlovac dodjeljuje ukupno 67 stipendija temeljem općeg uspjeha i deficitarnosti i to 32 stipendije za studente i 35 za učenike. U odnosu na godinu prije, povećan je iznos stipendija, pa će tako studenti dobiti 140 eura, a učenici 75 eura mjesečno. 
Iz proračuna Grada Karlovca za tu namjenu bit će izdvojeno 80.010,00 eura.
Uz Grad Karlovac, tri studentice stipendirat će i Rotary klub Karlovac. 
Gradonačelnik Damir Mandić ovom je prilikom čestitao svima koji su dobili stipendije i istaknuo kako vjeruje da će time olakšati i učenicima i studentima da jednostavnije organiziraju svoj život i školovanje.
- Svi koji ste stipendije dobili temeljem rezultata školovanja, uložili ste malo više truda i rada i nemojte nikada zaboraviti da će vas taj rad kvalificirati dalje u životu, pogotovo kad je riječ o vlastitoj egzistenciji i s te strane zaslužujete podršku i pohvale, naglasio je gradonačelnik. 
Danas je objavljen još jedan Javni poziv za stipendije koje se dodjeljuju iz Zaklade Nikola Tesla. Bit će dodijeljene tri učeničke, tri studente i jedna stipendija za doktorande, a  kriterij će biti  izvrsnost.
Osim toga, gradonačelnik je najavio i još jednu mjeru pomoći studentima.
- Grad Karlovac će preuzeti financiranje dijela mjesečne karte za vlak. Naime, Vlada Republike Hrvatske sufinancira dio cijene karte, a Grad će preuzeti ostatak kako bi prijevoz za studente bio besplatan. Javni poziv za tu namjenu bit će raspisan u drugoj polovici siječnja, najavio je gradonačelnik.