Pretražite novosti:

Škola i igralište u Skakavcu konačno sigurni od klizišta

13.11.2020.
Škola i igralište u Skakavcu konačno sigurni od klizišta
Gradonačelnik Damir Mandić sa suradnicima obišao je danas radove na sanaciji velikog klizišta kod Osnovne škole Skakavac. Radovi su počeli 16. listopada ove godine, a kraj je planiran 15. siječnja 2021. godine. S obzirom na građevinski zahvat vrijednost radova je 1,6 milijuna kuna. Izgradit će se gabionski zid dužine 90 metara i visine od tri do osam metara i njime će se spriječiti daljnje klizanje terena, a time će se riješiti i problemi podzemnih i procijednih voda. Ravnatelj Osnovne škole Skakavac, koja se nalazi u neposrednoj blizini, Anto Ćališ izrazio je zadovoljstvo zbog brze reakcije Grada Karlovca i što će školski objekt biti sigurniji.
- Zadovoljan sam radovima i zahvalio bih Gradu Karlovcu, jer kada je došlo do klizišta upozorili smo smo gradsku upravu koja je odmah reagirala. Normalno je da je morala proći određena procedura i sada su radovi u tijeku. Zadovoljan sam i sretan, jer su u opasnosti od klizišta bili igralište i zgrada škole. Da je došlo do većeg klizišta i dio škole bi otišao. Sada će biti sigurni i učenici i djelatnici škole, istaknuo je Anto Ćališ.
I gradonačelnik Damir Mandić, nakon obilaska radilišta, izrazio je zadovoljstvo radovima.
- Osim što ćemo zaštititi školu kao građevinu, naravno da se štite i naša djeca i nastavnici u školi. Projekt je iznimno zahtjevan igrađevinski i financijski. Prošle godine uložili smo skoro milijun kuna u sanaciju bujičnih klizišta, a ovo u Skakavcu je veći zahvat. Uspjeli smo s Hrvatskim vodama dogovoriti da i oni sufinanciraju dio sanacija bujičnih klizišta. Pred nama su  još dva klizišta Sveta Ana na Vučjaku i Furači i pripreme su u tijeku. Kod ovakvih projekata najčešće je najteže riješiti imovinsko pravne odnose, jer se uglavnom radi o privatnim parcelama, kazao je Damir Mandić.