Pretražite novosti:

Sanacija brze ceste i pothodnika i privremena regulacija prometa!

30.04.2019.
Sanacija brze ceste i pothodnika i privremena regulacija prometa!
U četvrtak počinju radovi na rekonstrukciji dijela prilaza Većeslava Holjevca (brze ceste) ispred Autobusnog kolodvora, a radovi će obuhvatiti i dva raskrižja, ono sa Smičiklasovom ulicom, i raskrižje "brze ceste" s Ulicom kralja Tomislava i Trgom hrvatskih branitelja. Izvođenje ovog vrlo kompleksnog projekta provest će Hrvatske ceste, a vrijednost je 12,9 milijuna kuna, dok Grad Karlovac sufinancira radove s 1,2 milijuna kuna. Privremeno  upravljanje  prometom  radi  izvođenja  radova  na  obnovi raskrižja trajat će od 2. 5.  do 14. lipnja 2019. godine, kada će biti prekinuta zbog početka turističke sezone. Radovi se nastavljaju u rujnu i trajat će još četiri mjeseca. Molimo građane za strpljenje i razumijevanje te obavezno poštivanje novo uspostavljene regulacije prometa do završetka planiranih radova.
- Očekujemo izuzetno veliku i kompliciranu regulaciju prometa s obzirom da će biti za sav promet zatvoreno cjelokupno raskrižje, izuzev kretanja brzom cestom, odnosno DC-1 gdje će promet biti kanaliziran u jednu traku i bit će dvosmjeran. Stoga s obzirom na veliki volumen prometa, očekujemo i velike gužve u prolasku kroz grad Karlovac. Također imat ćemo i veliki problem sa DC-3, cesta koja ide iz Duge Rese prema Karlovcu. Ona se neće moći priključiti na raskrižju Smičklasove i brze ceste, nego će se morati priključiti u Ulici Ivana Meštrovića i dalje do kružnog toka Novi centar pa preko Trga hrvatskih branitelja dalje prema odredištu. Također imat ćemo i problem onih koji koriste DC-6, posebice onih koji dolaze iz pravca Slovenije. Oni će također morati koristiti pravac preko kružnog toka Novi centar, preko Trga hrvatskih branitelja i dalje prema odredištu, pojasnili su danas zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzaljak i suradnik Miloš Đanković.
Javni gradski prijevoz bit će također preusmjeren preko Trga hrvatskih branitelja i Tržnice, a građanima se predlažu alternativni pravci kroz Grabrik, Ulicom kralja Petra Krešimira IV i novo puštenu dionicu kroz Ulicu Rakovac do Korza. S druge strane, za dolazak na Trg Petra Zrinskog odnosno Korzo, moći će se koristiti pravac preko Ulice Vlatka Mačeka.