Pretražite novosti:

Proračun Upravnog odjel za gradnju i zaštitu okoliša nikad veći - Pročelnica Ana Hranilović Trubić: Čeka nas najviše radova ikad

16.01.2023.
Proračun Upravnog odjel za gradnju i zaštitu okoliša nikad veći - Pročelnica Ana Hranilović Trubić: Čeka nas najviše radova ikad
Upravni odjel za gradnju i zaštitu okoliša Grada Karlovca u ovoj će godini nastaviti velike projekte započete lani, primjerice, Aglomeraciju i Edison, ali i krenuti u nove, poput gradnje dječjih vrtića Rečica i Luščić, te obnove Hrvatskog doma i OŠ Dragojle Jarnević.
- Proračun Upravnog odjela nikad nije bio veći, što znači i da će biti najviše radova ikad. Radi se o 29 milijuna eura. Nastavit ćemo radove iz 2022., ali otvaramo i mnoga nova gradilišta. Rekonstrukcijom Dječjeg vrtića Banija završili smo rekonstrukciju svih postojećih vrtića i ove godine krećemo u izgradnja novih, u Rečici i na Luščiću. Za oba smo dobili sredstva iz NPOO, kazala je pročelnica Ana Hranilović Trubić, predstavljajući na današnjoj konferenciji za novinare dio projekata Upravnog odjela za gradnju i zaštitu okoliša.
Za vrtić u Rečici, u kojem će biti mjesta za dvije jasličke i jednu vrtićku skupinu djece, Upravni odjel priprema dokumentaciju za javnu nabavu i nakon odabira izvođača, započinju radovi na njegovoj izgradnji.
Na prostoru nekadašnje vojarne Luščić, nakon što su uklonjeni ruševni objekti u vlasništvu Grada, bit će uklonjeni oni u vlasništvu RH, što je preduvjet za izgradnju na tom prostoru. A upravo vrtić bi trebao biti prvi novi objekt koji će tamo biti izgrađen.
- U njemu će biti 5 jasličkih i 5 vrtićkih skupina, imat će likovnu i glazbenu učionicu, kuhinju, prostor za administrativno osoblje, dječje igralište, parkiralište uz vrtić... Bit će to novi, zeleni, digitalni vrtić kakvih još nema u gradu pa će tako skupljati oborinsku vodu i potom ju koristiti kao tehnološku, sunčana elektrana na krovu proizvodit će električnu energiju za potrebe vrtića itd., najavila je pročelnica Hranilović Trubić.
Od ostalih projekata, izdvojila je dovršetak radova na Kinu Edison, konstruktivnu obnovu OŠ Dragojle Jarnević, energetsku obnovu zgrade JVP Karlovac, obnovu Mosta SJP Grom na Korani, izgradnju parkirališta s 91 parkirnim mjestom koje će povezati Ulicu kneza Branimira i Kralja Zvonimira, nogostup u Žumberačkoj ulici, javnu rasvjetu u Poslovnoj zoni Mala Švarča i Vatrogasnoj ulici, 3. fazu rekonstrukcije Naselja Marka Marulića, kao i četiriju dječjih igrališta.
Govoreći o projektiranju, nužnom za radove u narednim godinama, izdvojila je Kupsku i Pivovarsku ulicu, DC 3, nogostup Sajevac i Hrnetić – Novaki, kao i park Grabrik i Vrbanićev perivoj.