Pretražite novosti:

Predstavljen III. gradski program za mlade

13.11.2019.
Predstavljen III. gradski program za mlade
U prostoru Centra za mlade u Grabriku predstavljen je prijedlog III. Gradskog programa za mlade. Viša stručna suradnica za rad s mladima Grada Karlovca Davorka Radović istaknula je kako trećim Gradskim programom za mlade Grad Karlovac nastoji definirati svoje aktivnosti spram mlade populacije te poboljšati položaj mladih u lokalnoj zajednici te dodala kako je ovog puta posebna pažnja posvećena informairanju mladih o svim aktivnostima i pravima koje imaju. „Veliku ulogu i ovog puta ima Savjet mladih Grada Karlovca koji je nama u Grada spona s mladima“, napomenula je viša stručna suradnica za rad s mladima.
Predsjednica Savjeta mladih Grada Karlovca Stella Žaja istaknula je kako je svaki novi Porgram za mlade kvalitetniji i pokriva više aktivnosti. Zahvalila je Gradu Karlovcu na suradnji i otvorenosti prema mladima.
Predsjednik Gradskog vijeća Grada Karlovca Matija Furač rekao je kako Grad Karlovac nastavlja kontinuitet ulaganja u mlade, a što je vidljivo kroz materijalna ulaganja u odgojno-obrazovne ustanove, povećanje broja stipendija za deficitarna zanimanja, ulaganja u sport i slično.
Podsjetimo, Grad Karlovac je do sada izradio, usvojio  i proveo dva Gradska programa za mlade (2009.-2012.; 2015.-2018.) i posebnu pažnju posvećivao evaluaciji provedbe  mjera i aktivnosti.
Pozivamo građane, posebice mlade, da svoje prijedloge i komentare pošalju do 28. studenog 2019.