Pretražite novosti:

Podrškom organizatorima događanja do usklađenog stvaranja dodane vrijednosti karlovačkog turističkog proizvoda

09.10.2023.
Podrškom organizatorima događanja do usklađenog stvaranja dodane vrijednosti karlovačkog turističkog proizvoda
Na današnjoj konferenciji za medije na kojoj  su sudjelovale direktorica TZ grada Karlovca Marina Burić i pročelnica gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Daniela Peris, predstavljen je Javni poziv za sufinanciranje manifestacija u 2024. godini. Turistička zajednica grada Karlovca unatrag nekoliko godina raspisuje Javni poziv kroz koji podržava različita događanja u cilju poticanja razvoja turističke ponude grada Karlovca tijekom cijele godine. Manifestacije odabrane za sufinanciranje uključuju se u Godišnji programa rada turističke zajednice.
 
Ukupan fond ovogodišnjeg Javnog poziva najveći je do sada i iznosi 50.000 eura i to zahvaljujući suradnji s Gradom Karlovcem, koji je prepoznao ovu aktivnost Turističke zajednice i osigurao dodatna sredstva u svom Proračunu.
 
Na Javni poziv mogu se prijaviti pravne i fizičke osobe, udruge, zadruge, turističke agencije, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, javne ustanove, sportski klubovi i županijski sportski savezi, OPG-i, trgovačka društva i obrti, koje na području grada Karlovca organiziraju kulturnu, tradicijsku, umjetničku, zabavnu, športsku i gastro manifestaciju.
 
TZ grada Karlovca podržat će ona događanja koja doprinose specifičnim ciljevima rada a to su promocija i podizanje vidljivosti grada, razvoj i unaprjeđenje turističke ponude Karlovca kao cjelogodišnje turističke destinacije te povećanje ugostiteljskog i drugog turističkog prometa.
 
U 2023. godini kroz Javni poziv podržan je 31 organizator događanja a ove godine želimo privući i nove organizatore i nove manifestacije.
Javni poziv otvoren je do 31. listopada 2023. godine a sve potrebne informacije nalaze se na Internet stranici TZ https://visitkarlovac.hr/javni-poziv-za-dostavu-prijedloga-manifestacija-za-sufinanciranje-u-2024-godini/