Pretražite novosti:

Podjela maskica umirovljenicima

12.08.2020.
Podjela maskica umirovljenicima
Grad Karlovac kontinuirano vodi brigu o onim najosjetljivijima u našem društvu, pa je tako u ovo vrijeme epidemije podjeljeno oko pet tisuća zaštitnih višekratnih maskica za lice.
Dijele se svim umirovljenicima starijim od 65 godina i to umirovljenicima korisnicima Socijalnog programa Grada Karlovca, te ostalima putem Gradskog društva Crvenog križa, Kluba umirovljenika, Matice umirovljenika, gradskih četvrti i mjesnih odbora i župnih Caritasa.
Korisnici, umirovljenici, Socijalnog programa Grada Karlovca svoje zaštitne višekratne maskice mogu  podići utorkom, četvrtkom i petkom u razdoblju od 08 – 13 sati na adresi Trga bana Jelačića 1.
Svi umirovljenici iznad 65 godina, koji imaju potrebu za zaštitnim višekratnim maskicama iste mogu podići, jednokratno, u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8:30 – 10 sati na adresi Smičiklasova 25, a uz predočenje osobne iskaznice i dokazu o statusu umirovljenika.
Na ovaj način nastojimo pomoći i onim najranjivijim skupinama u društvu, a u cilju zaštite zdravlja svih građana. Odgovornim ponašanjem vodimo brigu o našem zdravlju, ali i očuvanju radnih mjesta i funkcioniranju svakodnevnih poslovnih i životnih aktivnosti.
Podjela maskica samo je jedan od način kojima se pomaže umirovljenicima. Kontinuirano se provodi  program pomoći u kući, dostavljaju im se paketi hrane, higijenske potrepštine i ostalo neophodno za život.