Pretražite novosti:

Olakšano parkiranje: Stanarima Zvijezde parkirališne karte od danas vrijede na svim gradskim parkiralištima osim na Tržnici

08.03.2024.
Olakšano parkiranje: Stanarima Zvijezde parkirališne karte od danas vrijede na svim gradskim parkiralištima osim na Tržnici
Stanari Zvijezde koji imaju važeće parkirališne karte od danas svoja vozila mogu ostaviti na svim gradskim parkiralištima pod naplatom, izuzev na Tržnici i tako će biti do pravomoćnosti uporabne dozvole za radove Aglomeracije u Zvijezdi. Korisnici povlaštenih stanarskih karata iz Zvijezde ovu će obavijest uskoro primiti i na kućne adrese.

- Vlasnici važećih stanarskih parkirališnih karata mogu iste koristiti za sva parkirališta pod naplatom na području Grada Karlovca uz nepromijenjene uvjete plaćanja, osim za korištenje javnog parkirališta na Trgu hrvatskih branitelja 2 - Tržnica, stoji u današnjoj odluci gradonačelnika Damira Mandića.

Dio je to odluka kojima Grad, svjestan otežanih okolnosti uzrokovanih opsežnim radovima u staroj gradskoj jezgri, nastoji olakšati život stanovnicima i poduzetnicima u Zvijezdi, od stanovanja i poslovanja do parkiranja.

Zbog toga je, prije godinu dana, uvedena nova regulacija prometa kojom je na Starom placu i Strossmayerovom trgu dozvoljeno parkiranje samo vozilima koja su označena naljepnicom „Zvijezda“ i onima s istaknutim važećim znakom pristupačnosti. Ostalima je to zabranjeno.