Pretražite novosti:

Nova godina u Karlovcu: Begini i Učiteljice spremaju doček za pamćenje uz najveće domaće hitove

29.12.2023.
Nova godina u Karlovcu: Begini i Učiteljice spremaju doček za pamćenje uz najveće domaće hitove
Doček 2024. godine na karlovačkoj promenadi

Oko raskošno uređenog Glazbenog paviljona koji je već dva tjedna pozornica brojnim glazbenim nastupima, sprema se prava fešta za novogodišnji doček! Begini s novom pjevačicom i regionalni hit trio Učiteljice, zabavljat će Karlovčane i sve goste svojim glazbenim uspješnicama, kao i brojnim obradama pop-rock hitova domaće glazbene scene.
 
Ako još uvijek razmišljate kamo za doček Nove godine, predivno uređena karlovačka promenada i novogodišnji program na Glazbenom paviljonu zovu na ples i radostan ulazak u 2024. godinu. Red ukusne hrane i pića pa red glazbe koja diže raspoloženje recept su za odličan provod i  dobru zabavu. Silvestarski program počinje u 21:00 sat nastupom Begina, benda koji je godinama bio poznat po tamburaškoj glazbi, a onda napravio mali zaokret u svom izričaju i jednako uspješno nastavio ploviti glazbenim vodama. Od ovog ljeta bendu se pridružio ženski vokal, pjevačica Ljiljana Galić Granić koja je u bend donijela novu energiju, a najpoznatije pjesme poput „Za sve moje bivše“, „Napala me s leđa“ i „Obriši suze“ dobile su novu, svježu interpretaciju.
 
Od 23:00 sata mikrofone će preuzeti jedan od najpoznatijih ženskih bendova u Hrvatskoj i Sloveniji, trio Učiteljice koji je glazbeni prostor zadnjih godina punio i suradnjama s najvećim imenima regionalne glazbene scene, poput Severine i Nede Ukraden. Učiteljice će pjevati svoje prepoznatljive autorske pjesme kao što su „Generale“, „Noći u Brazilu“ i „Dunav“, a tijekom večeri izvest će i brojne obrade najvećih hitova domaće glazbe. Kako kaže njihova pjesma „Nema natrag“, ova godina završava, a Novu je najbolje dočekati u susretima s prijateljima na otvorenom - uz glazbu, pjesmu, ples i novogodišnji vatromet koji će u ponoć obasjati nebo iznad Karlovca.
 
Novogodišnji vikend u Karlovcu
 
Zagrijavanje za Silvestarsko slavlje u Karlovcu počinje već danas u 20:00 sati uz koncert Puhačkog orkestra grada Karlovca u Zorin domu, te nastupom Damira Biondića Bronza na Glazbenom paviljonu. Za mlađe posjetitelje, u grijanoj kupoli na promenadi od 16:00 sati održava se Escape room Božićna zagonetka: Spašavanje Božića, udruge Carpe Diem.
 
Subotnji program posebno je šarolik, a počinje u 11:00 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom predstavom „Potraga za frankopanskim blagom“. Poslijepodne možete provesti u šetnjama „Svjetlost u Tesli“ koje započinju u 16:00 i 17:00 sati kroz Nikola Tesla Experince Center Karlovac ili uz Escape room Božićna zagonetka, u kupoli na promenadi. Na Glazbenom paviljonu u 19:00 sati održat će se show program The Christmas Edtion plesne skupine Stage Control, a potom će okupljene zabavljati Strings bend. U Gradskom kazalištu Zorin dom u 20:00 sati koncert je Pjevačkog društva Zora. Točan raspored i više detalja provjerite na službenim stranicama adventukarlovcu.hr.
 
Organizator manifestacije Advent u Karlovcu je Grad Karlovac. Izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i gradska tvrtka Mladost d.o.o. Sponzori su Karlovačko pivo i Karlovačka banka, a Manifestaciju je kroz Program unapređenja turizma podržala i Karlovačka županija.