Pretražite novosti:

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća najzaslužnijima uručena javna priznanja, a gradonačelnik Mandić najavio: Nastavljamo još jače! Prilike nećemo propustiti!

13.07.2023.
Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća najzaslužnijima uručena javna priznanja, a gradonačelnik Mandić najavio: Nastavljamo još jače! Prilike nećemo propustiti!
- Sve ili većinu onoga što smo napravili, napravili smo u Karlovcu. Uložili smo živote u to što radimo. Nagrađivan sam u inozemstvu, a iznimno mi je drago i da je moj rodni grad prepoznao to što radim. Velik je to poticaj i satisfakcija za sve godine ulaganja u ono što volimo, poručio je, zahvaljujući u ime nagrađenih na priznanjima, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Alfred Krupa, dobitnik Nagrade Grada Karlovca.

Plaketama Grada Karlovca ove godine su nagrađeni Karlovački tamburaški orkesatr, Božo Rupčić, ženska seniorska ekipa Odbojkaškog kluba "Kelteks", posthumno Matija Blažević, Suzana Šnajdar, Rotary klub Karlovac, Ivan Kralj, Udruga ratnih veterana i pripadnika gardijske postrojbe Tigrovi, Udruga veterana satnije Rebels i Lidija Maček Stanić.

Na priznanjima su im čestitali svi govornici na svečanoj sjednici: saborska zastupnica i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Nada Murganić, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i izaslanik premijera ministar Tomo Medved, karlovačka županica Martina Furdek Hajdin, predsjednik Gradskog vijeća Marin Svetić i gradonačelnik Damir Mandić. On je, govoreći o učinjenom od prošlogodišnjeg rođendana Karlovca, najavio da nastavljamo još jače.
- Sve što radimo, važno je za naše sugrađane i ponovit ću: Dobro je, ali mora bolje jer građani to zaslužuju! Godina iza nas je bila zahtjevna, a pred nama su i dalje odgovorne i kreativne odluke. Jedna od njih je vezana uz porezne izmjene, kojima je cilj povećanje plaća. Kao jedinici lokalne samouprave nam je ostavljen prostor kreiranja poreznih stopa. Nakon analiza, zaključili smo da nećemo nadoknađivati ukidanje prireza i ostajemo na stopi poreza na dohodak od 20 posto. Ipak ćemo povećati stopu poreza na dohodak s 30 na 33 posto. Vratit ćemo i porez na potrošnju s dva na tri posto - smanjili smo ga prije dvije godine, uvećati stopu poreza na kuće za odmor, odnosno, smještajne jedinice. Jasno je da ćemo, u odnosu na ovu godinu, ostati bez dijela poreznih prihoda, ali unutar cijelog gradskog sustava ćemo donijeti odluke u pravcu racionalizacije i povećanja  učinkovitosti poslovanja. Vjerujem da će naše odluke o poreznom rasterećenju potaknuti gospodarstvo i poslodavce da prate naše mjere, ali i mjere Vlade RH koje idu u pravcu da naši sugrađani za svoj rad dobiju veće plaće, rekao je gradonačelnik Mandić.

Napomenuo je da ovakav intenzitet i broj državnih projekata u javnoj infrastrukturi u Karlovcu nije bio od Domovinskog rata, kao i da je partnerski odnos Grada i Županije zadnjih godina važan za projektni skok u Karlovcu.
- Preporučamo se i ubuduće vašoj podršci i razumijevanju; popis je već spreman. Nastavljamo još jače! Prilike koje nam se otvaraju nećemo propustiti! Imamo još neriješenih problema, potrebnih projekata, velikih planova. Već smo pokazali: moguće je!, zaključio  je gradonačelnik Damir Mandić.