Pretražite novosti:

Među stablima oštećenim u nevremenu i jablanovi uz Koranu – Tri trebala biti uklonjena, četvrti potpuno zdrav

21.07.2023.
Među stablima oštećenim u nevremenu i jablanovi uz Koranu – Tri trebala biti uklonjena, četvrti potpuno zdrav
U silovitom nevremenu koje je u srijedu zahvatilo Karlovac pa, uz razbijene krovove, prozore i automobile, iza sebe ostavilo izvaljena i slomljena stabla, stradali su i poznati jablanovi kraj Korane.

Urušena su četiri jablana. Tri od njih su bila predviđena za uklanjanje, dok je četvrti bio u potpunosti zdrav: nije bilo predviđeno ni njegovo orezivanje, niti uklanjanje.
Elaboratom Procjene zdravstvenog stanja i statike jablana na Gradskom kupalištu, što ga je naručio Grad i dostavio Hrvatskim vodama, naime, predviđeno je rušenje 9 stabala jablana. Tri su, dakle, uklonjena i prije no što je planirano, dok je preostalih šest označeno, a informacije dostavljene Hrvatskim vodama, koje, uz stručnu podršku Zelenila, koordiniraju uklanjanje.

Zelenilo je, inače, nakon prekjučerašnjeg nevremena, evidentiralo 22 izvaljena stabla te još 47 lomova velikih grana na javnim zelenim površinama. Lokacije su brojne: od Šetališta dr. F. Tuđmana, Vrbanićevog perivoja i Vunskog polja, do Senjske, Starog grada Dubovca i Banije, te Pravoslavnog groblja i groblja u Zadobarju.