Pretražite novosti:

Medalje Grada Karlovca dobili Nikola Alić i KUD Rečica – Gradonačelnik Mandić: Vi ste ti koji obilježavate Karlovac

12.07.2023.
Medalje Grada Karlovca dobili Nikola Alić i KUD Rečica – Gradonačelnik Mandić: Vi ste ti koji obilježavate Karlovac
- Često je pitanje da li osoba obilježava grad ili grad obilježi nju. Vi ste ti koji obilježavate Karlovac tamo gdje jeste i što god radili. Karlovac ima svoju povijest, svoju tradiciju i to je ono što nas obilježava i što ne zadržavamo za sebe, nego dijelimo s drugima. Zahvaljujem u ime svih Karlovčana što činite ne samo za svoju udrugu, nego i Karlovac; to je posebno vrijedno, kazao je gradonačelnik Damir Mandić, uručivši danas Nikoli Aliću i KUD-u Rečica Medalje Grada Karlovca.

Nikoli Aliću je dodijeljena zbog aktivnosti značajnih za očuvanje vrijednosti Domovinskog rata, a KUD-u Rečica za očuvanje hrvatske nematerijalne kulturne baštine kroz folklorno stvaralaštvo tijekom stotinu godina djelovanja.
- Zahvaljujem na podršci u godini kada slavimo sto godina djelovanja. Gdje god idemo, s ponosom ističemo da smo iz Rečice i grada Karlovca, za koji svi znaju, kazao je Josip Perač, predsjednik KUD-a Rečice.

Nikola Alić član je Udruge veterana satnije Rebels, osnovane 2013., zaslužan za niz projekata koje je Udruga pokrenula, a potom uključila i druge braniteljske udruge.
- Žao mi je što nismo uspjeli sve do kraja napraviti, ali ima vremena, vjerujem da ćemo ih završiti i započeti druge projekte. Stoga će i ova nagrada biti poticaj da krenemo u neke nove projekte, izjavio je Nikola Alić, zahvalivši na nagradi.