Pretražite novosti:

Kontinuirana sanacija klizišta i asfaltiranje prometnica

07.02.2019.
Kontinuirana sanacija klizišta i asfaltiranje prometnica
Sanira se šezdesetak metara klizišta u Tušiloviću, jedno od stotinjak na području grada Karlovca. Vrijednost radova je oko 400 tisuća kuna, a tijekom mjesec dana radova bit će postavljene betonske podloge i drenaže i na završnom dijelu zatravnjenje.
Zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak obišao je gradilište i podsjetio da je Grad Karlovac od 2014.u sanaciju klizišta uložio više od osam milijuna kuna. Osim ovog u Tušiloviću u ovoj je godini u planu sanacija klizišta Smajle, zbog kojeg je radi pristupa kućama morala biti izmještena i cesta, a u gradskom je proračunu za sanaciju osigurano milijun kuna.
– Osim Grada i Hrvatske vode su ove godine predvidjele 50 milijuna kuna za sanaciju bujičnih klizišta, a Grad Karlovac je pripremio projekte sanacije 27 klizišta koje će kandidirati za taj program Hrvatskih voda, dodao je zamjenik gradonačelnika.
Mrzljak je izvijestio i o ulaganjima u asfaltiranje nerazvrstanih cesta. Lani je osam takvih cesta asfaltirano za 1,45 milijuna kuna. Ove godine je predviđen iznos od četiri milijuna kuna, od čega 250 tisuća za projektiranje cesta koje će biti asfaltirane u idućoj godini, a ostatak od 3,75 milijuna bit će utrošen za asfaltiranje 15 prometnica u ovoj godini.