Pretražite novosti:

Karlovčani će rođendan svog grada slaviti puna tri tjedna - Zvjezdano ljeto ove godine donosi više od stotinu programa na različitim lokacijama: koncerti, izložbe, predstave, sport...

15.06.2023.
Karlovčani će rođendan svog grada slaviti puna tri tjedna - Zvjezdano ljeto ove godine donosi više od stotinu programa na različitim lokacijama: koncerti, izložbe, predstave, sport...
U atriju karlovačkog Starog grada Dubovca predstavljeni su sadržaji ovogodišnjeg Zvjezdanog ljeta, manifestacije proslave Dana grada koja započinje 23. lipnja svečanim otvorenjem ispred Gradskog kazališta Zorin dom i traje sve do rođendana grada Karlovca, 13. srpnja koji će biti proslavljen rođendanskim balom i koncertom Jelene Rozge.
U tri tjedna karlovačke ulice, trgovi i sportski tereni postat će mjesta susreta na kojima će se održati raznovrsni festivali i brojni pojedinačni programi, koncerti, izložbe, sportska natjecanja i zabavno-edukativne radionice za najmlađe. Svi programi besplatni su za posjetitelje.

Festivali, kazalište, folklor, tradicija i suvremena umjetnost

Open Air Tribute band festival održat će se od 29.6. do 1.7. i u Karlovac dovesti vjerne interpretatore legendarnih grupa Guns'n'Roses, Rolling Stones i Abba, dok će Karlovački kazališni festival ugostiti HNK Ivan pl. Zajc iz Rijeke, Kerekesh teatar, Kazalište Moruzgva, Kazalište Tragači i B-glad produkciju s predstavama koje su obilježile ovu kazališnu sezonu. Točan raspored koncerata i predstava pogledajte u programu.

Međunarodni festival folklora i festival Okusi svijeta dovode predstavnike Gruzije, Turske, Španjolske, Indonezije i Sjeverne Makedonije koji će ulicama Karlovca pronijeti zvukove svoje tradicionalne glazbe, šarenilo svojih narodnih nošnji i autohtone okuse i mirise svojih kuhinja.

Ljubitelji plesne umjetnosti uživat će u ljetnoj ediciji Karlovac dance festivala i izvedbama suvremenog plesa domaćih i inozemnih plesnih grupa, dok će Festival dobre zabave ArtiKA, PARKIRANJE i Zeleni festival spojiti različite umjetnike i izričaje na raznovrsne, zanimljive, ali i edukativne, urbane teme i radionice otvorene građanima.

Osim spomenutih festivala, Zvjezdano ljeto u Karlovcu obilježit će i brojni pojedinačni koncerti različitih žanrova i tema, izložbe i sportski ogledi, kao i raznovrsne zabavno - edukativne radionice za najmlađe koji će imati priliku naučiti nešto o svom gradu, ali i o ekologiji, glazbi i umjetnosti.
 
Sve ovo pripremile su karlovačke udruge, pojedinci entuzijasti te gradske ustanove poput Muzeja, Knjižnice, Aquatike i Nikola Tesla Experience Center Karlovac. Detaljan program objavljen je na službenim stranicama manifestacije: zvjezdanoljeto.karlovac.hr.
 
Sandra Bagarić, Jelena Rozga i mnogi drugi izvođači

Svečanost otvorenja Zvjezdanog ljeta 23. lipnja obilježit će nastup Sandre Bagarić, a potom će uslijediti prigodni program Ivanjskog krijesa, manifestacije koja već više od 240 godina u kontinuitetu na obale rijeke Kupe dovodi tisuće posjetitelja.
- Zvjezdano ljeto nastalo je prije pet godina, kada smo sve što je i prije organizirano za rođendan grada zaokružili pod taj nazivnik, ima u sebi domaći, karlovački štih, ali već se vidi da će vrlo brzo postati manifestacija poznata puno šire od samog Karlovca. Naš grad je velika pozornica, to trebamo iskoristiti i na tome raditi. Vjerujem da je ova naša, „karlovačka priča“, nešto što je vrijedno, na što možemo bii ponosni i uvjeren sam da će naši sugrađani uživati, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić, zahvalio svima koji su ovako bogat pripremili i pozvao građane da posjete događanja koja nam predstoje.

Tradicionalnim balom 13. srpnja svečano će se proslaviti 444. rođendan grada Karlovca, kad će isto toliko plesnih parova zaplesati valcer svome gradu u čast. Veliko finale proslave bit će uz koncert Jelene Rozge koja će zapjevati svoje najveće hitove i pobrinut se za pravu rođendansku atmosferu u gradu susreta.

Organizator Zvjezdanog ljeta je Grad Karlovac, a Karlovačko i AB Gradnja sponzori.

Više informacija o programu Zvjezdanog ljeta i svim novostima možete pronaći na službenoj internet stranici zvjezdanoljeto.karlovac.hr te na Facebook i Instagram profilima Manifestacije.