Pretražite novosti:

Karlovačkim učenicima i studentima na raspolaganju 64 stipendije i 80.000 eura – Natječaj za dodjelu otvoren do 2. studenog

18.10.2023.
Karlovačkim učenicima i studentima na raspolaganju 64 stipendije i 80.000 eura – Natječaj za dodjelu otvoren do 2. studenog
Karlovačkim učenicima i studentima, njih 64, učenje i studiranje bit će lakše uz gradske stipendije od 75, odnosno, 140 eura mjesečno.

Objavljen je, naime, natječaj za dodjelu stipendija redovitim učenicima srednjih škola i redovitim studentima s područja grada Karlovca za školsku/akademsku godinu 2023./2024.godinu, a zainteresirani se mogu prijaviti do 2. studenog.
- Po 10 stipendija i učeničkih i studentskih bit će dodijeljeno po kriteriju općeg uspjeha, a po 22 za deficitarna zanimanja. Lista deficitarnih zanimanja jednaka je kao i proteklih godina poput građevinskih zanimanja, medicinskih sestara i tehničara,  strojarstva, građevinarstva, medicine… Učenici će stipendije dobivati mjesečno, za školsku godinu od 1. rujna ove do 30. lipnja iduće godine, a studenti za akademsku, od 1. listopada ove do 30. rujna sljedeće godine. U gradskom je proračunu za stipendije planirano 80.000 eura, a još po 5.000 eura za stipendije iz Zaklade Nikola Tesla te za nagrade najboljima, najavila je na današnjoj konferenciji za novinare pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Draženka Sila Ljubenko, podsjetivši da već godinama dvije stipendije učenicima i studentima koji se prijavljuju na natječaj Grada dodjeljuje i Rotary klub Karlovac.

Prijave na natječaj za dodjelu gradskih stipendija i ove godine se podnose online, putem SOM aplikacije na web stranici Grada Karlovca, na kojoj su objavljene i sve ostale informacije o dodjeli stipendija.