Pretražite novosti:

Karlovački vatrogasci dobili nova odijela za rad u vodi - Grad izdvojio više od 15.000 eura, ali najradije bi da takva oprema ne zatreba

10.11.2023.
Karlovački vatrogasci dobili nova odijela za rad u vodi - Grad izdvojio više od 15.000 eura, ali najradije bi da takva oprema ne zatreba
Javna vatrogasna postrojba Karlovac dobila je dodatnu vrhunsku opremu za rad u vodi: po osam odijela, prsluka, te pari cipela i rukavica, za što je Grad izdvojio gotovo 15.500 eura. Ipak, svi bismo najradije da im takva oprema i ne treba!
 
- Drago nam je da ste sada još opremljeniji, ali najbolje bi bilo da ta oprema stoji i da vam ne zatreba, poželjela je vatrogascima Ivana Fočić, zamjenica gradonačelnika, za posjeta Vatrogasnom centru, u kojem je oprema uskladištena.
 
Miroslav Rade, zapovjednik JVP Karlovac, pojasnio je da odijela i ostalu opremu koja je stigla, vatrogasci koriste za spašavanje iz vode i ostale intervencije vezane uz vodu, uz naše rijeke, pogotovo za poplava. A njih, Karlovac, na žalost, nije pošteđen.
 
- Kako bi bolje i sigurnije odradili intervencije, vatrogasci koriste odijela za rad u vodi, to su „suha odijela“. Takva odijela kod intervencija koristi i HGSS. Imamo ih već nekoliko, ali sad smo se pojačali, zanovili. Ovo je definitivno vrijedna oprema koja će, u stvari, biti u službi građana, poručio je Miroslav Rade.
 
Za rad Javne vatrogasne postrojbe Grad je ove godine predvidio gotovo dva milijuna eura, a za dobrovoljno vatrogastvo, putem Vatrogasne zajednice, 385.000 eura.