Pretražite novosti:

Karlovac se priprema za najavljenu obilnu kišu i nevrijeme – Vreće s pijeskom stižu u potencijalno ugrožene dijelove grada, ViK odgovoran za slivnike, izvođači radova za gradilišta

03.08.2023.
Karlovac se priprema za najavljenu obilnu kišu i nevrijeme – Vreće s pijeskom stižu u potencijalno ugrožene dijelove grada, ViK odgovoran za slivnike, izvođači radova za gradilišta
- Vreće s pijeskom bit će sutra podijeljene u potencijalno ugrožene dijelove Karlovca, pogotovo MO Borlin i Velika Jelsa, cerade i potreban materijal osiguran, svi slivnici očišćeni, a izvođači radova dodatno upozoreni na odgovornost za gradilišta, dogovoreno je na jutrošnjem sastanku užeg Stožera civilne zaštite grada Karlovca.

Održan je zbog prognoza koje najavljuju obilne oborine od petka do nedjelje na karlovačkom području, ali i jak vjetar, a kako se, po najavama, radi o iznimno velikim količinama kiše, zbog kojih su moguće bujične poplave i odroni, sve službe poduzet će sve preventivne mjere iz svojih nadležnosti da eventualne posljedice budu čim manje.

Vatrogasci će tako dopremiti vreće s pijeskom u dijelove grada koji bi mogli biti ugroženi, Vodovod i kanalizacija se pobrinuti za slivnike, a i ViK i Toplana, obzirom na radove na Aglomeraciji i zamjeni vrelovodne mreže, dodatno podsjetiti izvođače radova da brinu o gradilištima.

Stožer će i dalje biti u stalnom kontaktu, pratiti situaciju i o svemu na vrijeme informirati javnost. Građanima će na raspolaganju biti povjerenici Civilne zaštite u mjesnim odborima i gradskim četvrtima, s kojima je Stožer u stalnoj komunikaciji.
- Pozivamo građane, posebno na područjima koja su do sad bila izložena odronima, klizištima i bujičnim poplavama, da dodatno zaštite imovinu, a sve građane Karlovca molimo da vode brigu o vlastitioj sigurnosti, ne izlažu se nepotrebno, te poštuju eventualne privremene regulacije prometa, poručio je gradonačelnik Damir Mandić.