Pretražite novosti:

KAkvart 2024. - za 20 novih projekata osigurano 93 tisuće eura

19.12.2023.
KAkvart 2024. - za 20 novih projekata osigurano 93 tisuće eura
Kroz jedinstven projekt u Hrvatskoj, KAkvart, i tijekom 2024. godine bit će podržani projekti u karlovačkim gradskim četvrtima i mjesnim odborima.
Za 20 projekata odabranih temeljem javnog poziva osiguran je iznos od 92.905 eura, a bit će sufinancirani sredstvima iz gradskog proračuna, u partnerstvu s HEINEKENOM Hrvatska kroz brend Karlovačko.
Od 2016. godine do 2023. za KAkvart je ukupno  izdvojeno 5.449.753,02 kn (723.306,53 eura) za 162 projekta. Vrijednost realiziranih projekata je puno veća kada se uzme u obzir volonterski rad građana.
Svi realizirani projekti doprinose poboljšanju kvalitete života u različitim dijelovima Karlovca, što je i svrha KAkvarta od njegova početka.
- Ako se osvrnemo na godinu na izmaku, kroz KAkvart je u 2023. godini ukupno odobreno 700.000,00 kn (92.905,97 eura) za realizaciju 15 projekata (11 komunalnih i 4 društvena projekta).U sklopu prioritetnog područja Komunalnih projekata, sufinancirali su se projekti koji utječu na razvoj lokalne zajednice, a sve u cilju povećanja kvalitete života na području jedinica mjesne samouprave. Projekti se odnose na održavanje manjih objekata komunalne infrastrukture i manjih javnih objekata kojima se poboljšava komunalni standard građana na području mjesnog odbora odnosno gradske četvrti. Kod društvenih projekata sufinancirali su se projekti koji imaju za cilj njegovanje kulture i običaja, zabavne manifestacije, sportska i ostala događanja, te su od društvenog značaja za građane s područja jedinice mjesne samouprave, istaknula je Dijana Kujinek, službenica ovlaštena za privremeno obavljanje poslova pročelnice.
 
Za KAkvart u 2024. godinu osiguran je iznos od 92.905 eura za 20 projekata.
Javni poziv je bio otvoren od 19 rujna do 3. listopada 2023. godine, a pristigle su 32 prijave..
- Temeljem prijedloga Povjerenstva, iz proračuna Grada Karlovca za 2024. godinu sufinancirat će se 12 komunalnih projekata vezane za razvoj lokalne zajednice, te 8 Društvenih projekata vezano uz očuvanje tradicije, kulture i običaja.Možemo zaključiti kako će se i u sljedećoj godini postavljati oglasne ploče, uređivati sportska igrališta i mjesta za druženje građana, a raznim sportskim i kulturnim manifestacijama čuvat će se kulturna baština, te obilježiti značajne obljetnice kao što je primjerice 90 obljetnica DVD-a Skakavac, naglasila je Kujinek.
 
I tijekom 2024. godine KAkvart će podržati i HEINEKEN Hrvatska s brendom Karlovačko.
- Već sedmu sezonu zaredom smo dio ove jedinstvene inicijative. Glavni smo partner Gradu Karlovcu, ali i vrijednim volonterima s kojim dijelimo istu želju - da naš grad postane ljepši i održiviji te ugodnije i kvalitetnije mjesto za život. Vesele nas pozitivni pomaci koje smo ostvarili u prethodnih sedam godina, ali 20 novih projekata koji su pred nama. Jedva čekamo njihovu realizaciju tijekom 2024. godine, poručila je Ljudmila Bratko Gašpić, menadžerica korporativnih poslova HEINEKENA Hrvatska.  
 
Gradonačelnik Damir Mandić se zahvalio svim vijećnicima u Vijećima gradskih četvrti i mjesnih odbora.
- Ponekad zaboravljamo da su vijećnici prije svega volonteri i da sve što rade, rade iz ljubavi prema svom mjesnom odboru i gradskoj četvrti, a time i za svoj grad Karlovac. Samo sredstva koja se ulažu u ove projekte bez volonterskog rada, bez truda i ulaganja samih Vijeća ne bi bila dovoljna. Suradnja Vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti, HEINEKENA Hrvatska i Grada Karlovca se očituje u podršci jednih prema drugima i uvjeren sam da će svi izabrani projekti ispuniti očekivanja, prije svega stanovnika mjesnih odbora i gradskih četvrti, zaključio je gradonačelnik Mandić.