Pretražite novosti:

Javno savjetovanje o prijedlogu cjenika parkiranja i pauk službe u Karlovcu odnosi se na nove cijene – bit će manje nego što su sadašnje

05.01.2024.
Javno savjetovanje o prijedlogu cjenika parkiranja i pauk službe u Karlovcu odnosi se na nove cijene – bit će manje nego što su sadašnje
Javno savjetovanje o prijedlogu cjenika komunalnih usluga Službe - vlastitog pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti, koje traje do 29. siječnja, odnosi se na nove cijene parkiranja i pauk službe, i to niže od sadašnjih. Na snazi će biti od 5. veljače.

Gradsko vijeće Grada Karlovca na sjednici održanoj 7. studenog 2023. godine donijelo je Odluku o osnivanju službe - vlastitog pogona za obavljanje komunalne djelatnosti parkiranja na uređenim javnim površinama i u javnim garažama na temelju članka 4. stavka 1. i 2. Zakona o komunalnom gospodarstvu i članka 34. i 97. Statuta Grada Karlovca. Odluka je objavljena u Glasniku Grada Karlovca 8. studenog 2023. godine, a vlastiti pogon obavlja ovu komunalnu djelatnost umjesto trgovačkog društva Mladost d.o.o. od 1. siječnja ove godine.

Između tvrtke Mladost d.o.o. i Grada Karlovca sklopljen je Ugovor o prijenosu gospodarske cjeline, kojom se na  Grad Karlovac - vlastiti pogon prenosi komunalna djelatnost naplate parkiranja, nadzora i čuvanja vozila na parkiralištu, premještaj i odvoženje nepropisno parkiranih i zaustavljenih vozila sa svim pravima, potraživanjima i obvezama koje iz takvog poslovanja proizlaze, kao i svom dugotrajnom i kratkotrajnom imovinom potrebnom za obavljanje takvih poslova. Građani trenutno plaćaju parkiranje kao i do sada, a u javnom savjetovanju je Cjenik kojim je predloženo umanjenje cijena polugodišnjih i godišnjih parkirnih karata za fizičke i pravne osobe, kao i umanjenje „stanarskih“ karata. Vezano uz cijene, Vijeće za zaštitu potrošača dalo je pozitivno mišljenje (jednoglasno), te pozdravilo namjeru umanjenja cijena. U obrazloženju prijedloga cjenika, koji je na javnom savjetovanju, detaljno su obrazložene sve promjene.

S ciljem poboljšanja i unapređenja usluge pozivamo i ovim putem sve građane grada Karlovca da se uključe u Javno savjetovanje o prijedlogu cjenika komunalnih usluga Službe - vlastitog pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti, koje traje do 29. siječnja.


Foto: Pixabay.com