Pretražite novosti:

Gradski vrtovi na Gazi pun pogodak za građane

25.06.2020.
Gradski vrtovi na Gazi pun pogodak za građane
Gradonačelnik Damir Mandić obišao je gradske vrtove koje građani uspješno uređuju već petu vrtlarsku sezonu za redom, na Gazi. Korisnici se povremeno mijenjaju, a vrtovi redovito koriste i održavaju i uspješno služe svojoj glavnoj svrsi a to je druženje, razmjenjivanje iskustava, zdrav način provođenja slobodnog vremena i korisno korištenje javnih površina. Upravo ta činjenica da je prostor koristan na više od jednog načina pruža svima zadovoljstvo, posebno Gradu Karlovcu kao pokretaču projekta. I dok građani brinu za svoje gredice, gradska uprava održava pumpe za vodu kućice za alat i posebno mjesto za druženje pokraj vrtova. Površina prostora je oko šest tisuća kvadratnih metara, a trenutačno ima 60-tak korisnika. Ovog časa slobodno je još nekoliko vrtnih parcela za koje se zainteresirani građani uvijek mogu javiti i dogovoriti njihovo korištenje.
– Ovo je mjesto za ugodno i korisno slobodno vrijeme naših građana. Interes Grada Karlovca je da podržimo sve kojima je poljoprivreda u konačnici i egzistencija, što činimo putem financijskih potpora konstantno. I u ovoj COVID krizi reagirali smo brzo, nadležni odjel se maksimalno brzo presložio i bio je uvijek i svakodnevno na usluzi našim poljoprivrednicima, prije svega OPG-ovcima. Krenuli smo i s e-tržnicom i vjerujem da će se i ona razvijati. Ono što nas čeka u narednom razdoblju je pitanje državnog poljoprivrednog zemljišta i cilj nam je da i to zemljište ponudimo svima u Karlovcu koji ga mogu koristiti za svoju proizvodnju. Čini mi se da će vrijeme ispred nas, ne samo mjeseci, nego i godine biti poprilično izazovni za sve one koji se bave poljoprivredom. Uvjeren sam da će pronaći svoj interes, plasirati svoje proizvode i biti prava konkurencija velikim trgovačkim lancima, kazao je gradonačelnik Mandić.
Među korisnicima gradskih vrtova je i Milena Željeznak koja, iako u mirovini, "ne miruje".
– Kod nas je sve ekološki; luk, češnjak, mrkva, sve …. Nikome od nas nije to nije „sila“ raditi, ali dok je bila korona mi smo se tu lijepo zabavljali i družili. Još da nam gradonačelnik ogradi vrtove, bilo bi super, zadovoljno je komentirala Milena Željeznak, a i bračnom paru Danilović, koji već petu godinu obrađuje gradski vrt, to je dodatna zanimacija u slobodno vrijeme ali i relaksacija.