Pretražite novosti:

Gradonačelnik Mandić obišao rodilište i darivao prvorođenu djecu u 2024. godini

01.01.2024.
Gradonačelnik Mandić obišao rodilište i darivao prvorođenu djecu u 2024. godini
Prvo dijete u 2024. godini rođeno u Općoj bolnici Karlovac je dečko koji je na svijet došao u 3.59 sati i treće je dijete u obitelji, a nešto kasnije u 6.29 sati rodila se djevojčica, osmo dijete u obitelji Kate Ivanišević, izvijestila je to ravnateljica Opće bolnice Karlovac dr. Ivana Kovačić prilikom obilaska gradonačelnika Damira Mandića rodilištu.
Ravnateljica je dodala kako je ovo dobar početak godine s dvoje rođene djece prvog dana, te da je u 2023. godini rođeno 779 djece, što je više  nego u 2022. godini kada je rođeno 731 dijete.
Prvog dana nove godine rodilište obiđe i gradonačelnik Damir Mandić, koji je donio poklone i uputio čestitke roditeljima.
- Ovo je prigoda da istaknemo sve naše vrijedno medicinsko osoblje ne samo u bolnici nego i općenito; sve naše liječnike, medicinske sestre, medicinske tehničare i zaista im treba odati priznanje.
Porast broja rođene djece zaista veseli. Osim egzistencijalnog dijela u smislu radnih mjesta, trebamo osigurati da svako dijete ima svoje mjesto u vrtiću i vjerujem da ćemo to do kraja 2024. donekle i postići. Vrtić u Rečici će biti gotov do rujna, uskoro ide dogradnja Područne škole Hrnetić za dodatne prostore za predškolski odgoj i ono čemu se posebno radujemo je novi veliki vrtić na prostoru bivše vojarne Luščić koji će imati mjesta za 200 djece, zaključio je gradonačelnik.
Grad Karlovac je povisio naknade za novorođenu djecu u 2024. godini. Tako će za svaku bebu naknada iznositi 450 eura. 
Za bebe čiji su roditelji slabijeg socijalnog stanja i korisnici su socijalnog programa, iz proračuna se osiguravaju sredstva za dohranu djeteta do godine dana starosti.