Pretražite novosti:

Grad uređuje novu prometnicu do Opće bolnice

04.04.2019.
Grad uređuje novu prometnicu do Opće bolnice
U sklopu programa „Asfalt do svake kuće“ kojeg provodi Grad Karlovac počeli su radovi na asfaltiranju prometnice na Donjoj Švarči. Cesta je dužine 350 metara, a troškovi radova oko 590 tisuća kuna. Novoasfaltirana prometnica bit će alternativni pravac prema Općoj bolnici. Tako je svojevremeni šumski put koji je služio potrebi evakuacije u Domovinskom ratu sada pristupna cesta karlovačkoj bolnici koja će biti od izuzetne koristi s obzirom da Opću bolnicu dnevno posjećuje oko 1.600 građana. 
Trenutno se po programu asfaltira još šest cesta, a u planu je na isti način urediti ukupno 290 kilometara neasfaltiranih cesta ili dotrajalog asfalta. Samo ove godine u to će biti uloženo četiri milijuna kuna. Radove su danas obišli gradonačelnik Mamndić i zamjenik Mrzljak u pratnji ravnatelja Opće bolnice Ervina Jančića i suradnika na Programu.
- Nastavljamo i sljedeće godine, a cilj nam je na cijelom  području grada Karlovca ravnomjerno u svim mjesnim odborima i gradskim četvrtima najprije riješiti probleme koji su svakodnevni i našim sugrađanima olakšati prometovanje. Projekt ima i dodanu vrijednost jer karlovačka bolnica zadnjih godina postaje referentna točka u zdravstvenom sustavu ne samo Karlovačke županije već i šire i mislim da je jako važno da ima i pomoćnu prometnicu, te smatram da je ovo ključna stvar za Bolnicu i za naš grad, zaključio je gradonačelnik Mandić.