Pretražite novosti:

Grabrik dobiva novo parkiralište: Između Zvonimirove i Branimirove za nešto više od mjesec dana uređeno 91 parkirno mjesto, prometnice i nogostup, javna rasvjeta, odvodnja i zelenilo

03.08.2023.
Grabrik dobiva novo parkiralište: Između Zvonimirove i Branimirove za nešto više od mjesec dana uređeno 91 parkirno mjesto, prometnice i nogostup, javna rasvjeta, odvodnja i zelenilo
Grabrik, dio između Zvonimirove i Branimirove ulice, će do sredine rujna dobiti nova parkirališna mjesta, ali i prometnicu i nogostup, javnu rasvjetu, sve hortikulturno uređeno.

Najavljeno je to na današnjoj konferenciji za novinare u Zvonimirovoj ulici, upravo na mjestu gdje traju radovi vrijedni nešto više od 300.000 eura. Izvodi ih Arkada, dok stručni nadzor obavlja Inmark.
- Od prometne infrastrukture bit će izgrađena dva kolnika, jedan koji će spajati postojeće parkiralište s novim, a drugi će spajati novo parkiralište s Branimirovom ulicom. Također će biti izgrađen nogostup i postavljena vertikalna i horizontalna signalizacija. Od komunalne infrastrukture, izgrađena će biti oborinska odvodnja s parkirališta i postavljena javna rasvjeta. Samo parkiralište će biti formirano u četiri niza i hortikulturno uređeno, opisala je Ana Hranilović Trubić, pročelnica Upravnog odjela za gradnju i zaštitu okoliša.

Nova parkirališna mjesta zasigurno će donijeti olakšanje tamošnjim stanarima, baš kao što su olakšala svakodnevicu stanarima onih dijelova Karlovca u kojima je Grad takve projekte već završio. Ukupno se, po riječima gradonačelnika Damira Mandića, radi o tri stotine novih parkirališnih mjesta do kojih se došlo uređenjem postojećih parkirališta i gradnjom novih u Smičiklasovoj, Vrazovoj i Vatrogasnoj ulici, Naselju Marka Marulića, te kod ŠSD Rakovac. Slijede parkirališta u Ulici Petra Filipca na Gazi i kod Groblja Velika Švarča.
- U Grabriku, nakon parkirališta slijedi, ove ili narednih godina, uređenje dječjeg igrališta tako da ovaj kvart dobije i vizualni i funkcionalni identitet. Ide novi park Grabrik, od dječjeg vrtića do željezničke pruge. On je dio financiranja ITU mehanizma, projekt će imati zelenu komponentu, a pokušavamo naći rješenje da ga uključimo u novi potez biciklističkih staza. S parkom Grabrik ćemo osigurati dio urbanog zelenila koje svaka gradska četvrt mora imati, zaključio je gradonačelnik Damir Mandić.