Pretražite novosti:

Europski tjedan mobilnosti - Hodaj s nama

16.09.2019.
Europski tjedan mobilnosti - Hodaj s nama
WALK WITH US/HODAJ S NAMA
Europski tjedan mobilnosti 16.-22.9.2019.
KARLOVAC
EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI održava se svake godine u razdoblju od 16. do 22. rujna s ciljem preispitivanja alternativa održivog prijevoza u gradovima. Poticanjem pojedinaca na odabir održivih načina prijevoza, poput hodanja i bicikliranja, možemo smanjiti emisije ugljika, poboljšati kvalitetu zraka teurbane prostore učiniti ugodnijim mjestima za život i rad.
Naša su tijela građena za kretanje, no mnogi od nas tijekom dana teško pronalaze vrijeme za vježbanje. Tako uviđamo da veći dio naše svakodnevne rutine uključuje sjedenje, za radnim stolom ili pred zaslonom.
A što bi bilo kad bismo vježbanje mogli uklopiti u svoj svakodnevni život i istovremeno uštedjeti? Ovaj EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI naglasak stavlja na sigurno hodanje i vožnju biciklom te na koristi koje oni imaju za naše zdravlje, okoliš i stanje na bankovnom računu! Aktivni oblici prijevoza, poput hodanja i vožnje biciklom ne proizvode emisije i čine naše srce i tijelo zdravima. Gradovi koji promiču hodanje i vožnju biciklom smatraju privlačnijima, manje zagađenima i s većom kvalitetom života. Stoga zašto se ovog rujna ne biste kretali s nama?