Pretražite novosti:

Dan ružičastih majica - za društvo bez nasilja

28.02.2024.
Dan ružičastih majica - za društvo bez nasilja
Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja poznat kao i Dan ružičastih majica prigodnom slikarskom radionicom obilježili su danas predstavnici udruge Frendofon, Ženske grupe Karlovac „Korak“, Policijske uprave Karlovačke, Grada Karlovca i Karlovačke županije.
Tom prigodom istaknuta je potreba za svakodnevnom edukacijom mladih o važnosti poštovanja različitosti, značaju empatije i potrebi za stvaranjem sigurnog okruženja u kojem svi mogu rasti i razvijati se bez straha od nasilja. Posebni naglasak je stavljen na nasilje prema djeci s teškoćama u razvoju. 
Gradonačelnik Damir Mandić je naglasio da svi zajedno u društvu, bez obzira s kojih pozicija nastupali moramo inzistirati i stvarati društvo bez nasilja u svakom pogledu. Zahvalio je Ženskoj grupi Karlovac „Korak“ i udruzi „Frendofon“, te svima koji su dio njih jer svojim radom čine Karlovac boljim gradom.
Obilježavanjem Dana ružičastih majica, šalje se snažna poruka o važnosti solidarnosti, prihvaćanja i aktivnog zalaganja za stvaranje boljeg i sigurnijeg društva.