Pretražite novosti:

Bivša vojarna Luščić i službeno u rukama Grada Karlovca

09.04.2019.
Bivša vojarna Luščić i službeno  u rukama Grada Karlovca
Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Damir Mandić danas su potpisali ugovor o darovanju većeg dijela bivše vojarne Luščić Gradu Karlovcu. Od ukupne površine 160 tisuća kvadratnih metara u državnom vlasništvu ostalo je svega 55 tisuća kvadrata čija će daljnja namjena ovisiti o interesu Grada i Županije. 
- Prostor iz kojeg se sijala smrt i ubijali Hrvati, prostor iz kojeg je izvirao prijezir prema Karlovcu, Hrvatskoj i svim Hrvatima, prostor koji je uništavao živote, danas postaje klica života, postaje prostor afirmacije mladih, poduzetništva i dobit će lice gotovo nekog malog grada. Ovo je čin velikodušnosti prema životu i najbolja potvrda da je imovina i čuvarica i veleposlanica života, izjavio je povodom potpisivanja Ugovora ministar Goran Marić i izrazio nadu da će Grad Karlovac što prije aktivirati taj prostor. 
- Na sjednici Vlade u prosincu Vlada je donijela odluku o darovanju većeg dijela vojarne Luščić Gradu Karlovcu, a Grad je već po toj Odluci pripremio planove i osigurao sredstva kako bi prostor donekle doveli u stanje prihvatljivosti, ali i pripremili za međunarodni urbanistički natječaj Europan 15 i sagledali ga iz šire perspektive, osim naše karlovačke, naglasio je gradonačelnik Mandić.
Dodao je da će prostor vojarne Luščić ustvari odrediti razvoj grada i pokušati zadovoljiti sve potrebe urbanog života.