Pretražite novosti:

Agro Arca od 25. do 27. 4. u Karlovcu

19.03.2019.
Agro Arca od 25. do 27. 4. u Karlovcu
Jedanaesti međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji Agro Arca bit će održan od 25. do 27. travnja u Domu OS RH „Zrinski“, u Karlovcu, a okupit će oko dvjestotinjak izlagača – inovatora uglavnom iz Hrvatske. Sajam je prilika pokazati i vidjeti aktualne inovacije u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji iz Hrvatske i svijetu.
Manifestaciju je danas novinarima predstavio predsjednik Udruge inovatora hrvatske Ivan Bračić.
- Želimo zajedno s Gradom Karlovcem, s pokroviteljima i partnerima učiniti iskorak i hrvatsku poljoprivredno -prehrambenu industriju učiniti konkurentnom, posebno onu s područja koje gravitira Karlovcu. Karlovac je geostrateški pogodan i za održavanje ove manifestacije, ali i ekološki prihvatljiv, kazao je Bračić.
Karlovac koji je već godinama poznat kao grad vrlo uspješnih i brojnih inovatora idealan je domaćin Sajma.
- Cilj nam je da naša iskustva pokažemo izvan granica grada, a u kontaktu s inovatorom Markom Bubašom donijeli smo odluku organizirati manifestaciju, sa zadovoljstvom je naglasio gradonačelnik Damir Mandić.
Stav je gradonačelnika Grada Karlovca da su zdrava prehrana i proizvodnja zdrave hrane put u budućnost kojim treba ići.
- Mi u Karlovcu imamo dosta primjera dobre prakse koji će biti pokazani na ovom Sajmu, gdje će se i razmjeniti znanja. Cilj nam je da, osim što materijalno pomažemo naše OPG-ove, pronaći načine kako podići njihovu vidljivost i pospješiti plasman njihovih proizvoda, a upravo je ovaj Sajam, jedan od dobrih načina.