Pretražite novosti:

Program zaštite divljači na području Karlovca provodit će deset lovačkih društava, u koordinaciji s Gradom, policijom i civilnom zaštitom - Gradonačelnik Damir Mandić: Siguran sam da ćemo sve situacije riješiti na najbolji mogući način

04.04.2024.
Program zaštite divljači na području Karlovca provodit će deset lovačkih društava, u koordinaciji s Gradom, policijom i civilnom zaštitom  - Gradonačelnik Damir Mandić: Siguran sam da ćemo sve situacije riješiti na najbolji mogući način
Program zaštite divljači za Grad Karlovac provodit će deset lovačkih društava, u koordinaciji s Gradom, policijom, civilnom zaštitom i stručnom službom za njegovo provođenje. Ugovori na period od idućih godinu dana s lovačkim udrugama i društvima  Fazan Tuškani, Dubovac, Orlovac, Rečica, Zec Šišljavić, Karlovac, Lisica Skakavac, Fazan Banski Kovačevac, Srnjak Vukmanić i Belaj, te Artemidom, obrtom za uslužne djelatnosti u lovstvu, stručnom službom za provedbu Programa, potpisani su danas.

- Vjerujem da će se u godinu dana pokazati da je ovo dobar način i da ćemo tražiti načine i modele da vi budete ti koji ćete na karlovačkom području brinuti o provođenju Programa zaštite divljači. Grad će sa svoje strane učiniti sve što i vi i mi smatramo da treba učiniti kako bi potrebne aktivnosti bilo što lakše i što bolje provoditi. Siguran sam da ćemo situacije koje se budu javljale svi zajedno: lovačka društva, policija, civilna zaštita  i Grad, riješiti na najbolji mogući način, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić.

Daniela Peris, službenica ovlaštena za privremeno obavljanje poslova pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj grada i fondove EU podsjetila je da je Grad Program zaštite divljači donio 2021., planski akt za razdoblje od 10 godina kojim se osigurava zaštita divljači na površinama izvan lovišta na javnim površinama: javnim cestama, na građevinskom području, osim na neizgrađenom dijelu građevinskog područja do njegova privođenje namjeni, vojnim lokacijama, te na drugim površinama na kojima je aktom o proglašenju njihove namjene zabranjen lov i na površinama na kojima je zabranjeno ustanovljivanje lovišta.
- Nakon prvih stečenih iskustava u obavljanju ovih poslova,  Grad se odlučio u idućoj lovnoj sezoni ovaj posao provoditi s 10 lovačkih udruga čija lovišta su ustanovljena na području Grada Karlovca. Protokol o postupanju uključuje komunalno redarstvo Grada Karlovca, te Službu civilne zaštite Karlovac-Županijski centar 112 i Policijsku upravu karlovačku. Vjerujemo da će suradnja s lovačkim društvima, stručnom službom, službom 112 i policijom biti uspješna  na zadovoljstvo svih uključenih u ovaj Program, izjavila je Daniela Peris i zahvalila lovačkim udrugama na spremnosti i interesu za suradnju.

Zahvalivši Gradu na ukazanom povjerenju, Albert Ofner, predsjednik LU Karlovac, rekao je da su zajedno definirali uvjete i obveze pod kojima će lovačke udruge provoditi Program, te poručio da je siguran kako će ovu zadaću odgovorno obavljati, kao što i odgovorno gospodare svojim lovištima.