Pretražite novosti:

Izdana prva građevinska dozvola u Poslovnoj zoni Gornje Mekušje

20.05.2021.
Izdana prva građevinska dozvola u Poslovnoj zoni Gornje Mekušje
Danas su članovi uprave tvrtke Zaklady Remontowe Energetyki Katowice (ZRE Katowice) Piotr Mandat (zamjenik predsjednika Uprave), Wojciceh Mikrut (član Uprave i financijski direktor) i Piotr Michalczewski (Sektor za investiranje) s gradonačelnikom Damirom Mandićem obišli poslovnu zonu Gornje Mekušje i preuzeli građevinsku dozvolu za kupljenu parcelu.
Podsjećamo, vrtka ZRE Katowice kupila je zemljište od 4.307 kvadrata za 550.000 kuna. Bavi se proizvodnjom i servisom turbina, strojeva i CNC mašina, te je vlasnik tvornice u Katowicama koja zapošljava oko 1.700 radnika.
U Poslovnoj zoni Gornje Mekušje plan je tvrtke izgraditi  Servisni centar za unapređivanje usluga u termo i hidroenergetskim objektima, te poslovnu zgradu  ukupne građevinske bruto površine 3.800 m², i zaposliti 50 osoba.
- Zadovoljstvo nam je da nakon pet godina, kada smo otvorili svoju poslovnu jedinicu u Republici Hrvatskoj, upravo ovdje u gradu Karlovcu, u poslovnom okruženju koje smo imali priliku upoznati i surađivati, dođemo do ovog dana kada su ispunjeni svi uvjeti za izgradnju našeg poslovnog centra. Nadamo se da će ovaj trenutak, uz naša poslovna očekivanja, doprinijeti i razvoju interesa lokalne zajednice, poslovnim partnerima u okruženju, kao i zapošljavanju novih kadrova, izjavio je prilikom preuzimanja građevinske dozvole Piotr Mandat, zamjenik predsjednika Uprave ZRE Katowice. 
Poslovna zona Gornje Mekušje gotovo u potpunosti je rasprodana te je preostala još samo jedna parcela. S obzirom na iskazani interes za ulaganje Grad Karlovac pokrenuo je daljnje procese formiranja nove poslovne zone, odnosno u tijeku je projektiranje prometnice nove karlovačke poslovne zone „Selce“.
- Aktivacijom Poslovne zone Gornje Mekušje Grad Karlovac intenzivno razvija poduzetničko okruženje. Imajući na umu  prošlu, pa i ovu izuzetno poslovno izazovnu godinu rekao bih da smo postigli gotovo nezamislivo. Ovim projektom i cjelokupnim pristupom potencijalnim investitorima Grad Karlovac je definitivno potvrdio status grada prijatelja investicija, a upravo je to naš krajnji cilj; poticanje otvaranja novih radnih mjesta, razvoj poduzetništva i stvaranja optimalnih poslovnih uvjeta za investitore, pri tome prilagođavajući i olakšavajući ulaganje sukladno situaciji, a trenutno je to pandemija, kazao je gradonačelnik Damir Mandić.