Pretražite novosti:

Usprkos pandemijskim okolnostima program asfaltiranja ide dalje

09.12.2020.
Usprkos pandemijskim okolnostima program asfaltiranja ide dalje
Grad Karlovac je u 2020. godini, bez obzira na okolnosti pandemije i smanjena sredstva proračuna, ipak uspio i dalje provoditi Program asfaltiranja makadamaskih cesta područja Karlovca.
- Završene su ceste u Donjoj Zastinji, Šišljaviću, Brođanima, Cerovcu Vukmanićkom i pred završetkom je asfaltiranje ceste u Ladvenjku, kazao je zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak prilikom obilaska posljednje asfaltirane makadamske ceste u Cerovcu Vukmaničkom.
Ukupna dužina tih cesta je 1.410 metara, a vrijednost radova oko 1,5 milijuna kuna.
- Time završavamo ovogodišnji program, a istovremeno je pripremljen program asfaltiranja za iduću godinu i osigurana sredstva u proračunu, dodao je zamjenik Mrzljak i pojasnio kako se radi o programu vrijednom gotovo pet milijuna kuna u sklopu kojega će biti asfaltirano 15 makadamskih cesta.
Da bi Grad Karlovac makadamsku cestu asfaltirao, temeljem Zakona o cestama, potrebno ju je upisati u zemljišne knjige, napraviti projekt, raspisati natječaj za izvođenje i tek tada pristupiti izvođenju radova. Prema planu za iduću godinu najprije bi bile asfasltirane makadamske ceste u Donjem Pokupju, Pokupskoj Luci, Tušiloviću, Goljakima, Perinčićima, Priselcima i u Vukmaniću. U drugom navratu u Cerovcu Vukmanićkom će biti asfaltirana makadamska cesta Škrtići, na Orlovcu Rečička ulica, na Gazi Donja Gaza, u Gornjim Stativama Bukovlje - spojna cesta između Karlovca i Netretića, na Gradcu Ul. sv. Florijana i na Popović Brdu cesta prema mjesnom odboru.
Na Program asfaltiranja koji je od velikog interesa stanovnika mjesnih odbora, osvrnuo se i gradonačelnik Damir Mandić.
- Grad Karlovac se proteže na 402 kvadratna kilometra i u odnosu na cijelu Republiku Hrvatsku, mi smo zaista velik grad jer brinemo o gotovo 800 kilometara cesta od kojih je oko 420 kilometara asfaltirano, a preostalo je makadam. Zahtjevi i potrebe naših stanovnika su velike i zaista nastojimo zadovoljiti većinu. Naravno da moramo odrediti prioritete, ali određujemo ih u direktnoj komunikaciji s vijećima mjesnih odbora prije svega i gradskih četvrti. Koristim ovu prigodu da se njima zahvalim na suradnji i strpljenju, jer svjesni smo da je asfalt osnovni preduvjet komunalne uređenosti, poručio je gradonačelnik Mandić.
Sanja Jukić, predsjednica Mjesnog odbora Cerovac Vukmanićki, u kojem je jedna od prometnica koje su posljednje asfaltirane, istaknula je kako na području tog mjesnog odbora i dalje ima više od deset neasfaltiranih cesta od kojih je svaka od velike važnosti za mještane, kao i nedavno asfaltirana.