Pretražite novosti:

Posjet OPG-u obitelji Stanar

14.03.2017.
Posjet OPG-u obitelji Stanar
Vrijedna i uspješna obitelj Stanar.
Gradonačelnik Damir Jelić i predsjednik Gradskog vijeća grada Karlovca Damir Mandić danas su obišli obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Siniše Stanara u Zamršju. OPG Siniše Stanara bavi se pčelarstvom, voćarstvom i preradom voća, povrćarstvom i peradarstvom, a za svoje proizvode dobio je brojne medalje i priznanja. Korisnik je potpora za poljoprivredu u Gradu Karlovcu, a dobivena sredstva uložena su u  nabavku mehanizacije, opreme i košnica za pčele. Gradonačelnik Jelić kazao je da u vrijeme svjetske krize prije par godina, kada je gradski proračun bio poprilično uzdrman, odluka Grada je bila da se poduzetnicima, poljoprivrednicima i obrtnicima gotovo udvostruče subvencije s ciljem očuvanja radnih mjesta.  U posljednjih deset godina dvadeset milijuna kuna uloženo je u potpore poljoprivredi i poduzetništvu na području grada Karlovca. Gospodarstvo Siniše Stanara pokazuje da je uz sve probleme hrvatske poljoprivrede moguće biti uspješan.
Predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić istaknuo je kako je obitelj Stanar primjer hrabrosti, strpljenja i znanja, jer ovaj OPG-e opstaje na toj činjenici i na vrijednom radu obitelji.
- Gradu predstoji koristiti ovakve primjere dobre prakse i iskustva da u budućnosti naša pomoć bude još korisnija i da motiviramo sve one koji možda dvoje da li na ovaj način osigurati egzistenciju, da znaju da će ih Grad Karlovac podržati.