Pretražite novosti:

Kreće nova regulacija naplate parkiranja

19.01.2018.
Kreće nova regulacija naplate parkiranja
Odlukom o parkiralištima, koja je usvojena na posljednjem Gradskom vijeću u 2017. godini, definirane su nove zone parkiranja. Sukladno tome kreće i nova regulacija naplate kojom se nastoji olakšati svim onim građanima koji bilo radi mjesta stanovanja ili odlaska na posao moraju svoja vozila parkirati. Tako je područje stare gradske jezgre, Zvijezda, stavljeno u nultu zonu s ciljem da svim građanima koji tamo rade, svim obrtnicima i poduzetnicima koji u Zvijezdi imaju svoje djelatnosti, bude jeftinija mjesečna odnosno godišnja parkirna karta, koja sada iznosi 120 kuna odnosno 1.200 kuna. Podsjetimo kako je Grad Karlovac već uveo besplatno parkiranje u Radićevoj ulici i na Strossmayerovom trgu.
Cijena mjesečnih odnosno godišnjih parkirnih karata, umanjena je za 25% za sve pravne i fizičke osobe na području parkirnih zona pod naplatom. Tako mjesečna cijena karte za fizičke iznosi 180 kuna (prije 240 kn), a godišnja 1.800 kuna (prije 2.400 kn). Za pravne subjekte mjesečna karta iznosi 360 kuna (prije 480 kn) odnosno 3.600 kuna na godišnjoj razini (prije 4.800 kn). Novost je uvođenje i šestomjesečne odnosno polugodišnje parkirne karte koja za fizičke osobe iznosi 900 kuna, a za pravne subjekte 1.800 kuna.
Stanarska karta s prijašnjih 48 kuna mjesečno sada iznosi 45 kuna mjesečno odnosno s 480 na 450 kuna godišnje. Odlukom o parkiralištima definirani su i stanarski blokovi čime je stanarima dana pogodnost parkiranja na širem području, a tvrtka Mladost uputila je i dopis svim predstavnicima stanara što se konkretno odnosi na stanarski blok odnosno koje područje stanarski blok pokriva.
Dnevna karta više ne iznosi 100 kuna već 75 kuna, a vrijeme naplate parkirališta ostaje isto kao i do sad, svakim radnim danom od 7-19 sati, subotom od 7-13 sati, a nedjeljom i praznicima ne vrši se naplata parkiranja.