Pretražite novosti:

Iz Karlovca krenuo 9. Lider invest – Gradonačelnik Mandić: Treba isticati uspješne primjere i dati im na značaju, puno dobroga ne ugleda svjetlost dana

18.04.2024.
Iz Karlovca krenuo 9. Lider invest – Gradonačelnik Mandić: Treba isticati uspješne primjere i dati im na značaju, puno dobroga ne ugleda svjetlost dana
Ovogodišnji ciklus investicijskih foruma  Lider invest krenuo je je danas iz Karlovca, a završit će 5. lipnja u Zagrebu, dodjelom nagrada za najbolje male, srednje i velike proizvodne investicije u Hrvatskoj.

Projekt je to tjednika Lider, čiji glavni urednik Miodrag Šajatović pojasnio da je pokrenut 2016. kako bi promicao ulaganja koja otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodatnu vrijednost. Nominacije tvrtki, u kategorijama male, srednje i velike, moguće su do 15. svibnja.
- Sve su nam firme jednake, ali jednakije su nam iz industrijskog sektora i one koje idu u proizvodne investicije. Od svih generatora rasta najvažnije su investicije i to proizvodne. Nagrađujemo i predstavljamo primjere dobrih investicija i cijelu zajednicu na taj način upućujemo što treba promovirati, kazaoa je Miodrag Šajatović.

Gradonačelnik Damir Mandić, podsjetivši da Karlovac ima industrijsku tradiciju proizvodnje mesa, mlijeka, kruha, piva i oružja, našalio se da to znači da imamo sve za preživjeti pa istaknuo važnost suradnje, te promoviranja uspješnih tvrtki.
- Ovo što Lider radi je dobro; treba isticati uspješne primjere iz Hrvatske. Puno je dobroga koje ne ugleda svjetlo dana, pogotovo u proizvodnji, industrijskoj proizvodnji. Oni su fokusirani na svoj posao i nisu previše opterećeni time da promoviraju što rade; to im nije prioritet. Zato svi mi, koji nismo direktno u tome, ali to vidimo, trebamo im davati na značaju i isticati ih jer stvarno je puno pozitivnih primjera koji, u konačnici, mogu stvarati bolju investicijsku i proizvodnu klimu, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić i naglasio da je nužno poboljšavati suradnju investitora, onih koji žele negdje investiratii  i gradova, koji im trebaju biti na pomoći pri ispunjavanju zakonskih obveza „jer jedni bez drugih ne možemo“.

Na Lider investu u Karlovcu održano  je i predavanje o Izazovima poslovanja u nestabilnim vremenima, te panel o tome Kako unaprijediti investicijsku klimu u Karlovačkoj županiji.