Pretražite novosti:

Gradonačelnik ugostio sudionike Međunarodnog festivala folklora

05.07.2017.
Gradonačelnik ugostio sudionike Međunarodnog festivala folklora
20 godina promocije hrvatske i svjetske folklorne tradicije.
Mala vijećnica Grada Karlovca danas je bila mjesto susreta različitih kultura. Gradonačelnik Damir Mandić u pratnji svoje zamjenice Andreje Navijalić i zamjenice župana Martine Furdek Hajdin ugostio je sudionike 20. međunarodnog festivala folklora. U Maloj vijećnici vidjele su se zastave Bugarske, Burundija, Cipra, Hrvatske, Rumunjske, Španjolske i Tajvana. Predstavnici navedenih zemalja upoznali su gradonačelnika i njegove suradnike s kulturnom baštinom svojih zemalja. 
Gradonačelnik Damir Mandić zaželio im je dobrodošlicu u Karlovac te rekao kako se iskreno nada da će se opet vratiti ovdje kao turisti. Posebnu zahvalu uputio je Željku Štajceru i Folklornom ansamblu Matija Gubec za 20 godina truda, rada i dovođenja svjetskog folklora u naš grad. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što upravo oni predstavljaju Karlovac i karlovačke i hrvatske folklorne običaje ostatku svijeta.
Predsjednik Folklornog ansambla Matija Gubec, Željko Štajcer, zahvalio se Gradu i Karlovačkoj županiji na podršci svih 20 godina održavanja ove manifestacije.