Pretražite novosti:

DigitalKA je nužna i neupitna

15.10.2017.
DigitalKA je nužna i neupitna
DigitalKA, odnosno razvoj elektroničke komunikacijske infrastrukture jedan je od najvažnijih projekata u Gradu Karlovcu. Iako dugoročan i složen, on je nužan i neizbježan i zbog toga su ovaj tjedan u Maloj vijećnici svoje poslovne mogućnosti predstavili regionalni menadžeri tvrtke Hewlett Packard Enterprise/Aruba Networks te njihovi poslovni partneri za područje integracije bežičnih i ostalih mrežnih rješenja, stručnjaci tvrtki IntegraGroup  i Clico SEE.
Projekt Grada Karlovca pod nazivom DigitalKA usmjeren je ka razvoju elektroničke komunikacijske mreže i pratećih platformi i aplikacija s ciljem omogućavanja korištenja e-usluga građanima, institucijama, posjetiteljima i poslovnom sektoru. U panel raspravi s predstavnicima Grada, pojedinih gradskih tvrtki i ustanova te Razvojne agencije KARLA razmatrana su potencijalna tehnološka rješenja te sagledane realne mogućnosti i prioriteti unutar vrlo ambicioznog projekta stvaranja Karlovca pametnim gradom (Smart City).
Za gradonačelnika Mandića, dileme nema, bez obzira na trajanje projekta, njegovu složenost i velika ulaganja, Karlovac će polako ali sigurno krenuti tim putem.
Projekt DigitalKA ustvari materijalizira razvojnu viziju Grada Karlovca kroz nužnu transformaciju gradske uprave, gradskih tvrtki i ustanova u suvremenu, elektroničku upravu za povećanje konkurentnosti i uključenje svojih građana u informacijsko društvo. Okupljeni na jučerašnjem sastanku jednoglasno su zaključili kako je ovakav pristup skoro jednako važan kao i pristup električnoj mreži ili vodovodnoj infrastrukturi. DigitalKA, zajedno sa širokopojasnom mrežom, jedna je od ključnih stavki u zadržavanju mladih i obrazovanih ljudi i osnovni preduvjet za boljom uslugom potencijalnim investitorima i posjetiteljima/turistima. Posljedica je jasna - stvaranje poželjnog životnog i poslovnog okruženja.