Pretražite novosti:

Aquatika među najuspješnijim lokalnim EU projektima u RH

24.04.2017.
Aquatika među najuspješnijim lokalnim EU projektima u RH
Osvojeno drugo mjesto.
U okviru svečanog otvorenja Tjedna EU fondova održanom u hotelu Sheraton u Zagrebu dodijeljena je nagrada „Najuspješniji lokalni EU projekt u RH u razdoblju 2015. – 2016.“. U natjecanju za navedenu nagradu našli su se brojni projekti s područja cijele Hrvatske, a u užem izboru najuspješnijih projekata kao drugoplasirana bila je Javna ustanova Aquatika – Slatkovodni akvarij Karlovac.  
- Iznimno mi je drago da je naš akvarij pronašao svoje mjesto među najuspješnijim lokalnim EU projektima na razini Hrvatske. To pokazuje da je riječ o doista vrijednom i značajnom projektu, što su pokazali i sami građani koji dali svoj glas za Aquatiku. Čast mi je biti dijelom ovakve jedne ustanove, koja zasigurno može poslužiti kao primjer pametnog korištenja bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije, čime su dodatno unaprijeđene turistička i gospodarska slika Karlovca, Karlovačke županije, ali i cijele Hrvatske, istaknula je ravnateljica Aquatike, Margarita Maruškić Kulaš.
Svrha izbora za najuspješniji lokalni EU projekt u RH u razdoblju 2015. - 2016. bila je dodatna promocija uspješnih projekata koji su financirani iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, ali i informiranje šire javnosti o mogućnostima korištenja sredstava koja su Hrvatskoj na raspolaganju. Glasovanje za najuspješniji lokalni EU projekt provedeno je putem internetske stranice www.strukturnifondovi.hr, gdje su građani imali priliku dati svoj glas za tri najuspješnija projekta prema njihovom mišljenju.
Aquatika je od svog otvorenja u listopadu prošle godine dobitnik nekolicine stručnih nagrada, priznanja i nominacija za brojne nagrade, među kojima valja istaknuti dvije prestižne A+Awards nagrade u kategoriji Architecture + Landscape posvećenoj inovativnim projektima koji stvaraju prirodan okoliš te priznanje Hrvatske udruge za odnose s javnošću u kategoriji Odnosi s javnošću u regionalnoj i lokalnoj samoupravi.