Izjava o pristupačnosti

    Grad Karlovac nastoji svoje mrežne stranice učiniti pristupačnima u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske („Narodne novine“, broj 17/19) kojim se prenosi Direktiva (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća od 26. listopada 2016. o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora (SL L 327, 2.12.2016.). Ova Izjava o pristupačnosti primjenjuje se na adresu www.karlovac.hr

    Stupanj usklađenosti 
    Mrežno sjedište www.karlovac.hr djelomično je usklađeno sa Zakonom uz manje iznimke koje su navedene u nastavku.

    Nepristupačan sadržaj
    Sadržaj naveden u nastavku je nepristupačan iz razloga:
    • Sve objavljene slike nemaju uvijek prikladan opis
    • Pojedine poveznice nemaju prikladni opis
    • Kontakt obrazac nema odgovarajući opis pristupačan osobama koji koriste čitače ekrana
    • Dio postavljenih dokumenata je autorsko djelo trećih strana i nisu dostupni u strojno čitljivom obliku
    • Pojedine PDF datoteke sadržane u objavama nastale su skeniranjem tiskanih dokumenata i nisu prikladno pripremljeni za čitače ekrana, jer najčešće nisu niti nastali unutar upravnih odjela Grada Karlovca.
    Grad Karlovac kontinuirano radi na uklanjanju uočenih neusklađenosti.  

    Omogućavanje izbornika pristupačnosti
    Izbornik pristupačnosti stranice www.karlovac.hr aktivira se klikom na ikonu izbornika pristupačnosti koja se pojavljuje na lijevoj margini stranice. Nakon pokretanja izbornika pristupačnosti pričekajte trenutak dok se izbornik pristupačnosti ne učita u cijelosti pa zatim odaberite opciju koja vam najbolje odgovara.
     
    Priprema ove izjave o pristupačnosti
    Ova je izjava sastavljena 24. rujna 2020. godine, prema Predlošku izjave o pristupačnosti koji je u skladu s Direktivom (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora, a utvrđen je Provedbenom odlukom Komisije (EU) 2018/1523. Procjena usklađenosti sa zahtjevima pristupačnosti rezultat je samoprocjene Grada Karlovca testirano putem WAVE Web Accessibility Evaluation Tool i WAVE Web Accessibility Evaluation Tool. Grad Karlovac redovito će revidirati ovu izjavu po otklanjanju razloga zbog kojih su pojedini sadržaji bili nepristupačni.

    Povratne informacije i podaci za kontakt
    Molimo korisnike ovih mrežnih stranica ako primijete neusklađen sadržaj, koji nije obuhvaćen ovom izjavom, da o tome obavijeste Grad Karlovac. Sve upite vezane uz pristupačnost mrežnog sjedišta Grada Karlovca korisnici mogu uputiti:
    E-poštom: gradonacelnik@karlovac.hr
    Telefonom: +385 47 628 100
    Poštom: Grad Karlovac, Ured gradonačelnika, Banjavčićeva 9, 47 000 Karlovac.

    Postupak praćenja provedbe propisa
    Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske je tijelo nadležno za praćenje usklađenosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora sa zahtjevima pristupačnosti kao i za nadzor nad provedbom Zakona.
    U slučaju nezadovoljavajućih odgovora na obavijest ili zahtjev za povratne informacije o pristupačnosti ovih mrežnih stranica, korisnici se mogu obratiti Povjereniku za informiranje putem elektroničke pošte: pristupacnost@pristupinfo.hr.