Pretražite novosti:

Čeka nas sjajan program ADVENTA U KARLOVCU!

20.11.2017.
Čeka nas sjajan program ADVENTA U KARLOVCU!
Odlična glazba, ambijent, gastronomska ponuda i još puno toga. Vidimo se!
Čarolija susreta Adventa u Karlovcu obilježit će Karlovac od 15. do 30. prosinca uz bogat program te raznoliku i kvalitetnu ugostiteljsku i trgovačku ponudu. U programu će sudjelovati preko 700 sudionika iz svih gradova Karlovačke županije koji će izvesti gotovo 90 programskih nastupa. Očekuju nas nastupi bendova poput Pavela, Detoura, Meritasa, Mie Dimšić, mnogobrojnih zborova, jazz sastava, glazbenika Glazbene škole Karlovac, folklornih ansambla, kulturno umjetničkih društava, puhačkih i tamburaških sastava i drugih. Zimski kokteli, razne vrste kuhanih vina, tradicionalna hrana poput sarme, gulaša i kobasica, ali i popularnih germknedli, fritula i drugih slastica obilježit će ugostiteljsku ponudu, a lokalnih karlovačkih i hrvatskih suvenira neće nedostajati ni u trgovačkoj ponudi.
Advent u Karlovcu bit će otvoren svakoga dana od 15. do 30. prosinca u periodu od 16 do 23 sata. Vikendima će se program produžiti do ponoći, a izuzetak je čekanje Božića uz pjesme Franka Sinatre u izvedbi Goca Ilića kada će Advent raditi do 1:00 u noći, kao i na zatvaranju i dočeku stare godine uz Riverse. Program je podijeljen u tri cjeline, obiteljsku, tradicionalnu i večernju. Želja nam je da ovogodišnja ČarolijaSusreta ispuni naš grad i srca naših građana i zajedno stvaramo Bolji Karlovac.
Večernji program okupit će mnogobrojne izvođače urbane glazbe, što lokalne, što nacionalno popularne. Svakog dana od 21:00 posjetitelji će moći uživati u kvalitetnim koncertima vrhunskih bendova raznih žanrova. Svakako najistaknutiji među njima su popularni i nagrađivani Pavel, Detour i Meritas čiji će nastupi zasigurno obilježiti koncertni program. Potom mlada zvijezda koja je okupirala radijske etere ove godine po prvi puta u Karlovcu, Mia Dimšić. Nastupit će i jedinstva Sara Renar, kao i njena mlađa kolegica u usponu, Antonela Doko. Za one koji su propustili doček nove godine u Karlovcu prošle godine ponovno će nastupiti Gretta, a dobru zabavu osigurat će i Porinom nagrađen BangBang. Za odličnu atmosferu pobrinut će se i Nukleus, Eot, Noss Tress, Carlstadt Acustic Trio, Rivers i Strings bend te jedinstveni spoj Milana Prše i Roberta Pajića u sastavu Are&Be. Badnju večer otvorit će akustični nastup Roka Bunčića, a pjesmama Franka Sinatre u Božić će nas uvesti, Goc Ilić. Kvalitetna glazba svaku će večer širiti čaroliju susreta kroz Karlovac.
Tradicionalni program okuplja izvođače iz raznih dijelova Karlovačke županije, odnosno uz Karlovac i Slunja, Ogulina, Duge Rese i Ozlja. Program će se odvijati od 18 do 20 sati, a očekuju nas nastupi karlovačkih zborova Zora,  Chorus Carolostadien, Vid Rukavina, Karlovčanke, Vila i mnogih drugih crvenih zborova župe Banija, Dubovac, Fortitudo dei i drugih. Tradicionalni program prikazat će i tradiciju Karlovca i okolice nastupima mnogobrojnih kulturno umjetničkih društava, ali i tradicionalni folklor koji će izvodi FA Matija Gubac. Publiku će rasplesati i razni lokalni tamburaški sastavi, a za ljubitelje klapa koncert će izvesti i klapa Furešti.
Klasičnoj glazbi približit će nas Glazbena škola Karlovac mnogobrojnim nastupima zborova, vokalnog okteta, kvarteta saksofona i kvarteta gitara te orkestra gitara i drugim programima.  Ljubitelji jazza moći će uživati u nastupu Kaplowitz tria, a posjetitelji će moći poslušati i Božićni koncert Puhačkog orkestra grada Karlovca.  U sklopu programa, odvijaju se i zabavni programi poput StandUp komedije Studija Smijeha, Božićnog kviza i raznih drugih sadržaja.
Obiteljski program sastoji se od nastupa dječjih zborova, dječjih sastava kulturno umjetničkih društava, folklornih skupina, Glazbene škole Karlovac te raznih udruga. Očekuju nas i dječje predstave kao i pripovijedanje priča za djecu, ali i glavna atrakcija Djed Mraz. Svakog dana do Božića u Coca-Cola staklenoj kućici Djeda Mraza djeca će se moći fotografirati sa Djedom, a glavna atrakcija bit će dolazak Coca-Cola kamiona u subotu, 16. prosinca poslijepodne. Detaljni raspored i izvođače moguće je pogledati u programu, a program se odvija svaki dan od 16 do 18 sati.
Uz bogat program Advent će obilježiti i kvalitetna i raznolika gastronomska ponuda. Očekuju nas tradicionalna jela poput sarme, kiselog zelja i repe, čvaraka, gulaša od divljači u krušnim zdjelicama, nekoliko vrsta kobasica, rebarca u BBQ umaku, slatke i slane fritule s desetak vrsta preljeva, knedle od šljiva, torte i kolači, nezaobilazne germknedle, kao i crni burger, razne vrste krumpiriča i priloga te druge delicije. Raznolika će biti i ponuda pića, od nekoliko vrsta bijelog i crnog kuhanog vina aromatiziranih aromom kupine, bazge, breskve i drugih aroma. Slijede razni zimski kokteli, alkoholne vruće čokolade i punč, razne vrste rakija, pjenušaca i vina, kao i kvalitetan asortiman Karlovačkog piva i Coca-Cola napitaka. Za najmlađe bit će pripremljena vruća čokolada, bezalkoholni punč, razni biljni čajevi te sokovi i drugi napitci. Važno je reći da ugostitelji ističu korištenje namirnica lokalnog porijekla. Raznolikost ugostiteljske ponude će omogućiti posjetiteljima da svakog dana isprobaju nešto novo i dožive čaroliju okusa.
U sklopu Adventa u Karlovcu bit će moguće kupiti poklone za svoje najbliže kroz trgovačku ponudu. Tradicionalni božićni ukrasi izrađeni u Hrvatskoj poput staklenih kuglica i drugih obilježja karlovačkog kulturnog nasljeđa (adventski vjenčići, čestitke s motivima Karlovca, prigodne šalice, Božićni ukrasi s temom Karlovca i sl.) moći će se nabaviti. Ukrasi će dodatno obogatiti „čaroliju“ jer će se tematski vezati za tradiciju Adventa. Među proizvodima naći će se i prigodna prodaja suvenirske ponude na temu knjige „Rječnik karlovačkog urbanog plemena“ kao jedinstvenog karlovačkog suvenira. Također, u ponudi će biti proizvodi od Muranog stakla (vaze, skulpture, ukrasi…), personalizirane svijeće, razni cvjetni aranžmani i druge dekoracije. Isto tako ljubitelji literature moći će kupiti knjige, ali i razne karlovačke slikovnice.
Humanitarna nota Adventa u Karlovcu očituje se kroz kućicu udruge «Jak kao Jakov» na kojoj će posjetitelji moći kupiti suvenire i rukotvorine Udruge i na taj način pomoći potrebitima. Kroz Advent organizirat će se i akcija udruge Rotaract Carlstadt koja će prikupljati poklone za djecu.
Ambijent Adventa u Karlovcu osigurat će ostvarenje prave čarolije susreta. Kreativni tim udruge Izvan fokusa pripremit će ukrase, dekoracije i cijeli prostor prezentirati kao cjelinu vodeći računa o svakom detalju. U prostoru će se naći «foto point», saonice, Coca-Cola kuća Djeda Mraza, drveni sobovi i druge skulpture od drveta, a prostor će obilježiti i pokoja otvorena vatra i kamin.
Zaokretom koji je napravio Grad Karlovac pružena je prilika mladima iz udruge Izvan fokusa da pripreme i ostvare program manifestacije koja već sada svojim obuhvatom postaje jednom od najvećih u Karlovcu. Ostvaren je veliki interes svih dionika što u privatnom, što u civilnom i javnom sektoru koji su zajedno uspješno prezentirali koncept Adventa u Karlovcu. Veliki značaj manifestaciji daju i sponzori koji su programima i sponzorskim sredstvima doprinijeli do ostvarenja ovako bogatog programa i ponude. Među njima se ističe Karlovačka banka, Heineken Hrvatska koja svojim brendom Karlovačko sponzorira događanje i Coca-Cola. Nositelj manifestacije je Grad Karlovac, a organizator udruga Izvan fokusa. Detaljnije pročitajte u PROGRAMU ADVENTA U KARLOVCU 2017.
Facebook: www.facebook.com/adventkarlovac
Internetska stranica: www.adventkarlovac.com
Instagram: www.instagram.com/adventkarlovac
E-mail: advent@izvanfokusa.hr

Dodatak: Izabrani ugostiteljski i trgovci
Ugostiteljske kućice:Restoran DP, Bistro Kastel, Obrt Ukus, Caffe bar VIP, Koktel kutak –zadruga NADA, Babaloo bar
Trgovačke kućice: Udruga Paviljon Katzler, Trgovina DIGO, Udruga Jak kao Jakov, Obrt Bosiljevac, Naklada Šumek