Pretražite novosti:

Jučer svečano otvoreni 14. obrtnički sajam i 4. sajam ekoloških proizvoda

20.09.2017.
Jučer svečano otvoreni 14. obrtnički sajam i 4. sajam ekoloških proizvoda
Obrtništvo jedan od glavnih fokusa Grada Karlovca.
Jučer je na središnjem gradskom trgu otvoren 14. obrtnički sajam i 4. sajam ekoloških proizvoda. Jedan od suorganizatora sajma ove godine je i Grad Karlovac, s obzirom na dugu obrtničku tradiciju u našem gradu i činjenicu da gradska uprava nizom aktivnosti potiče razvoj obrtništva. Sajam je svečano otvorila potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta  Martina Dalić.
Gradonačelnik Mandić tom prilikom istakao je kako očekuje da obrtništvo i nadalje ostane srčika života grada te će u tom smislu gradske strukture nastaviti podržavati razvoj obrtništva, ali i sukladno mogućnostima proširiti Sajam iduće godine brojem izlagača.
- I u novom proračunu Grada Karlovca bit će jasno vidljivo povećanje te podrške obrtnicima. Radna mjesta i gospodarstvo su jedna od strateških odrednica našeg djelovanja i tu nemamo nikakvih dilema, naglasio je između ostalog gradonačelnik Grada Karlovca prigodom otvorenja Sajma.
Posjetitelje očekuje više od osamdeset izlagača, gastronomska ponuda i raznolik strukovni i zabavni program. Danas navečer Ceh građevinara i učenici strukovnih škola predstavit će nove građevinske materijale i promovirati građevinska zanimanja. Ceh frizera i kozmetičara te Ceh cvjećara predstavit će se u četvrtak 21.9. kroz pokazne radionice, izrade frizura te reviju frizura u 20 sati, a petak je rezerviran za strukovne škole čiji učenici će pokazati svoja znanja i vještine kroz radionice i pokazne vježbe te izložiti radove specifične za pojedina obrtnička zanimanja. Sajam traje do petka, a nakon toga na istom mjestu će po prvi put biti održan 1. sajam kontinentalnog turizma i prateće industrije te 1. smotra vivodinskih vinara (Udruga vinogradara, vinara i voćara Ozalj). Pozivamo vas da posjetite ove zanimljive sajmove u središtu grada Karlovca.