Pretražite novosti:

Aglomeracija na Drežniku i Hrnetiću dobro napreduje, Grad ju prati gradnjom prometnica, oborinske odvodnje, javne rasvjete; nogostup na Drežniku sada, u Hrnetiću nakon uporabne dozvole – onaj na Sajevcu produžen do Kamenskog

14.03.2024.
Aglomeracija na Drežniku i Hrnetiću dobro napreduje, Grad ju prati gradnjom prometnica, oborinske odvodnje, javne rasvjete; nogostup na Drežniku sada, u Hrnetiću nakon uporabne dozvole  – onaj na Sajevcu produžen do Kamenskog
Radovi u sklopu Aglomeracije na Drežniku i Hrnetiću, vrijedni 9 milijuna eura, napreduju dobrom dinamikom, a kada završe, slijede oni koje financira Grad: izgradnja prometnica, oborinske odvodnje, javne rasvjete i nogostupa na Drežniku. U Hrnetiću će gradnja nogostupa krenuti nakon ishođenja uprabne dozvole za ovu grupu radova, a na Sajevcu i prije.

Najavljeno je to na današnjoj konferenciji za novinare u Drežniku, na kojoj je Ivan Klokočki, voditelj Jedinice za provedbu projekata  u ViK-u precizirao da je od 12 kilometara kanalizacijskog sustava u Hrnetiću izvedeno 11, nedostaje malo da glavni vodovi vodoopskrbe, kanalizacijskog sustava i sanitarnog kanala budu završeni, kao i sanacija prometnice. Na Drežniku su radovi krenuli kasnije, ali oni na glavnom kanalizacijskom sustavu će u sljedećim tjednima biti dovršeni, što će pratiti izvođenje kućnih priključaka. Nakon toga predstoje radovi na cjevovodu vodoopskrbe i dovršavanju DTK mreže, a potom uređenje prometnica.

Grad sve to prati s 1,1 milijun eura izdvojenih za prometnice, javnu rasvjetu, oborinsku odvodnju, nogostup. Gdje god Aglomeracija prolazi, kvaliteta života će se podići, a tako će, po riječima gradonačelnika Damira Mandića, biti i u GČ Hrnetić - Drežnik.
- Bit će rekonstruirana Sušačka i ulica Drežnik, te izgrađeno oko dva kilometra nogostupa kojeg do sad nije bilo, ići će do autoceste Rijeka-Zagreb. Što se tiče Hrnetića, radovi idu svojim tempom, prema kraju. Držimo se onog što smo obećali na jednom zboru građana: kada završi Aglomeracija i cijeli projekt na ovoj grupi dobije uporabnu dozvolu, Grad Karlovac će napraviti nogostup u Hrnetiću. Projektiranje je u tijeku, alii zbog tehničkih uvjeta treba pričekati da projekt završi, da se visine usklade. Neću reći da ćemo tome pristupiti ove godine, ali vjerujem da ćemo to napraviti jer smo i puno drugih stvari koje smo rekli, napravili, napomenuo je gradonačelnik Damir Mandić.

Nogostup u drugom dijelu grada, onaj na Sajevcu, također je obećan i bit će izgrađen. I to do Kamenskog, u dužini od 3,3 kilometra.
- Nogostup Sajevac je u projektiranju otišao puno dalje obzirom da su radovi tamo gotovi. Čekamo još neke suglasnosti Hrvatskih voda, odnosno, Hrvatskih cesta i vjerujem da će to kroz narednih tjedan, dva stići i taj nogostup će dobiti svoju uporabnu dozvolu. U gradskom proračunu osigurali smo 800.000 eura za taj nogostup, a on će, iako će nas to financijski malo više iscrpiti, biti produžen i na Kamensko,  naglasio je gradonačelnik Damir Mandić, zaključivši da sve što se radi u Aglomeraciji, radi se kako bi se sustav sanitarne odvodnje regulirao i sve to došlo na pročistač otpadnih voda i zbog ekologije i kvalitete života.
- Ne radimo to zbog nas, nego onih koji će doći poslije nas, poručio je gradonačelnik.