Pretražite novosti:

Prvosvibanjska biciklijada

25.04.2023.
Nakon zadnje, održane 2019. godine, ove godine vraća se Prvosvibanjska biciklijada, u malo drugačijem obliku i prvi put u organizaciji Grada Karlovca.
 
- U ponedjeljak 1. svibnja okupljanje sudionika biciklijade počinje već od 8 sati ispred Karlovačke banke, gdje će organizatori dijeliti promotivne majice i informativne letke o samim događanjima kroz dan. Prije polaska bicikliste će zabavljati voditelj Dario Maradin i karlovački bubnjari. Start biciklijade je na početku Radićeve ulice kod "Žabe" u 10 sati, a kolona će se kretati kroz sljedeće mjesne odbore i gradske četvrti Korzo, Dubovac, Borlin, Donja Jelsa, Hrnetić, Drežnik, Most grada Alessandrije, Luščić, Grabrik, Rakovac, s ciljem na ŠRC-u Korana. U slučaju kvara, na začelju kolone bit će vozilo popularno nazvano „metla“ koje će biti dostupno za svakog sudionika koji će imati potrebu za to. U 11:30 počinje podjela besplatnog graha i pića na športsko rekreacijskom centru Korana kada se i očekuje dolazak naših biciklista. U razdoblju od 11 do 14 sati održavat će se zabavni programi na ŠRC Korana uz DJ muziku, PU karlovačka predstavit će preventivne aktivnosti i kampanje koje provodi te prisutne upoznati s opremom prometne policije, a u isto vrijeme na šetnici uz Aquatiku najmlađe očekuju sportske igre na otvorenom i eko animacija „Budi eko, budi fit“, kazala je Daniela Peris, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam.
 
Kristina Hata, direktorica Sektora za marketing, razvoj i opće poslove Karlovačke banke, istaknula je kako je Karlovačka banka dugi niz godina, čak i desetljeća, pratila i pomagala organizaciju biciklijade u Karlovcu.
 
- Prvosvibanjska biciklijada jedan je od simbola grada Karlovca, to je događaj na koji dolazi 1000 naših sugrađana bez puno reklama i marketinga. Karlovčanima je biciklijada nedostajala, a Grad je to prepoznao, izjavila je Kristina Hata, zahvalila Gradu i istaknula kako vožnja gradom povezuje ljude, obitelji i prijatelje te prezentira zdrav način života, sportski, ekološki i druženje svih generacija na jednom mjestu na otvorenom.
 
Ovogodišnja biciklijada 1. svibnja u Karlovcu bit će 27. po redu.
 
Ivana Fočić, zamjenica gradonačelnika, dodala je kako organizacija ovakvog događanja čini posebno zadovoljstvo i čast.
- Grad je osluškivao bilo građana, ovakav događaj je jedna dobra priča, prilika za druženje i rekreaciju, ali i za održavanje tradicije koja ima dugu povijest u našem gradu, rekla je zamjenica Ivana Fočić i još jednom pozvala građane da se pridruže ovogodišnjoj Prvosvibanjskoj biciklijadi i iskoriste ovo vrijeme za druženje s najmilijima.