Pretražite novosti:

Zimska služba spremna - U Karlovcu do sad bez intervencija, noćas posipavanje prometnica i nogostupa

19.01.2023.
Zimska služba spremna - U Karlovcu do sad bez intervencija, noćas posipavanje prometnica i nogostupa
Karlovačka Zimska služba je spremna, s dovoljno posipala, mehanizacije i ljudi. Na području grada danas je padao slab snijeg, koji se topio u dodiru s tlom pa za angažmanom Zimske službe i nije bilo potrebe, no budući su najavljene niske temperature, noćas slijedi posipavanje prometnica, nogostupa, stepenica.

Dogovoreno je tako na današnjem sastanku Stožera Zimske službe grada Karlovca, na kojem je Darko Marković, direktor Cesta Karlovac izvijestio da su prije podne angažirali samo jedno vozilo na D-1 i Slunjskim Brdima, no obzirom na prognoze za izgledan snijeg idućeg tjedna, u pripravnosti su sva vozila, dok će zalihe soli biti dopunjene.
- Ne bi trebalo biti nikakvih problema, napomenuo je Marković.

Načelnik Postaje prometne policije Karlovac Davor Boljkovac kazao je da policija ima dovoljno ophodnji za nadzor prometa, a predstavnici Zelenila i Čistoće potvrdili da su spremni za uklanjanje snijega s površina u njihovoj nadležnosti.
Ručno će to, između ostalog, činiti na Banijanskom mostu i nogostupu na ulazu na most, gdje su oko ruševnih zgrada postavljene skele.

Vodovod i kanalizacija, po riječima zamjenika direktorice Ivana Mrzljaka, izvođače radova podsjetio je na obvezu održavanja gradilišta u zimskim uvjetima. Ukoliko to ne budu radili, ViK će angažirati Ceste Karlovac, a potom trošak naplatiti izvođačima radova.
- Zna se način postupanja i vjerujem da neće biti problema, rekao je Mrzljak.

Da je jasno definirano kako postupati u takvim situacijama, naglasila je zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić te napomenula da, osim zbog Aglomeracije, u gradu ima gradilišta i zbog rekonstrukcije vrelovoda, a Gradska toplana podsjetila je izvođače radova na njihove obveze održavanja u zimskim uvjetima.
- Pratimo situaciju. Nadam se da će biti sve u redu i da nećemo imati problema, ali ako ih bude, molim da javite na vrijeme kako bismo mogli promptno djelovati, poručila je dogradonačelnica Ivana Fočić.