Pretražite novosti:

Zelenijem i klimatski otpornijem gradu Karlovcu pridonose i karlovački učenici - Njih više od 430 na edukacijama!

04.11.2023.
Zelenijem i klimatski otpornijem gradu Karlovcu pridonose i karlovački učenici - Njih više od 430 na edukacijama!
Održavanjem ineraktivnih radionica za šeste razrede osnovnih škola započela je provedba projekta „Zeleniji i klimatski otporniji grad Karlovac“. Radionicama koje provodi Regionalna energetsko-klimatska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) prisustvovat će više od 430 učenika. Edukacija je do sada provedena u gotovo svim osnovnim školama na području grada Karlovca, predstoji nam još samo edukacija u osnovnoj školi Grabrik. Učenici su se najprije upoznali s klimatskim promjenama, njihovim uzrocima i posljedicama; utjecaju klimatskih promjena na ljude, biljni i životinjski svijet. Zatim su nam kroz crteže pokazali kako se održivim razvojem borimo protiv klimatskih promjena. Čestitamo učenicima na fantastičnim idejama!
 
Projekte provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama ukupne vrijednosti 152.063,51 EUR financiraju Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grad Karlovac. Ovim projektima obnove zelene infrastrukture posadit će se više od 180 stabala u gradu, 200 sadnica grmlja i 2000 sadnica živice čime ćemo doprinjeti i smanjenju temperature zraka i emisija stakleničkih plinova, te će se uz edukaciju učenika provesti i edukacija projektanata.
 
Sve aktivnosti projekata doprinose ostvarenju ciljeva prilagodbe na klimatske promjene, sadržane u Akcijskom planu energetski i klimatski održivog razvitka Grada Karlovca - SECAP.