Pretražite novosti:

Uskoro javni poziv za dodjelu potpora poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju

28.03.2020.
Uskoro javni poziv za dodjelu potpora poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju
Grad Karlovac osigurao je ove godine proračunska sredstva u iznosu 1.050.000,00 kn za poticanje poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja. Potpore male vrijednosti dodjeljuju se za sve vidove poljoprivredne proizvodnje (stočarstvo, biljna proizvodnja, pčelarstvo) kao i za pokretanje dopunskih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima, u skladu sa kriterijima propisanim Pravilnikom o dodjeli potpora male vrijednosti poljoprivrednim gospodarstvima na području Grada Karlovca koji je donio gradonačelnik, a odobrilo Ministarstvo poljoprivrede. Pravilnik je objavljen na web stranici Grada Karlovca www.karlovac.hr (GOSPODARSTVO/POLJOPRIVREDA).
U odnosu na prethodne godine, zbog ograničenih sredstava i velikog interesa poljoprivrednika, izmijenjeni su kriteriji za dodjelu potpora za nabavu mehanizacije, strojeva i opreme, na način da će se zahtjevi zaprimati mjesec dana, a kod dodjele sredstava prednost imaju mladi poljoprivrednici kojima je poljoprivreda osnovna djelatnost.
Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora objavit će se 2. travnja 2020. u Karlovačkom tjedniku i na web stranici Grada Karlovca.
Zbog specifične situacije izazvane koronavirusom, sve dok traju izvanredne mjere, zahtjevi za potpore zaprimat će se isključivo elektronskim putem, na email adresu zeljka.males@karlovac.hr . Obrasci se mogu preuzeti na web stranici Grada Karlovca. Uz zahtjev za potporu obavezno se dostavlja račun za provedeno ulaganje (skeniran ili fotografiran) i dokaz da je isti plaćen (mora biti fiskaliziran ili treba dostaviti dokaz o uplati putem banke). Svu ostalu potrebnu dokumentaciju propisanu Pravilnikom, koja se ne dostavi uz zahtjev elektronskim putem, korisnici će dostaviti naknadno kad se za to steknu uvjeti.