Pretražite novosti:

Quattro River Rally Karlovac 2024. okupio rekordan broj posada: čak 87, te još 7 u Kupu povijesnih vozila

02.04.2024.
Quattro River Rally Karlovac 2024. okupio rekordan broj posada: čak 87, te još 7 u Kupu povijesnih vozila
Treći Quattro River Rally Karlovac bit će održan od 5. do 7. travnja, a okupio je rekordan broj posada, čak 87, te još 7 u Kupu povijesnih vozila.

Rekao je to na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Auto kluba Delta i Organizacijskog odbora Vladimir Golub, potvrdivši da je na ovogodišnje izdanje relija pristigao rekordan broj prijava.
-Prve godine, 2022. godine, bilo je 48 posada, prošle godine 61 posada, a ove godine sa sedam posada koje voze Kup povijesnih vozila, bit će 94 posade iz osamnaest zemalja. Ovo je zaista rekordan broj posada, što dokazuje da vozači vole dolaziti na ovaj reli, koji im je uvod u WRC, izjavio je Vladimir Golub, zahvalivši na potpori suorganizatorima Gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji.

Quattro River Rally starta i završava u centru Karlovca, kod ŠSD Mladost, a iznimno atraktivni brzinski ispiti uz četiri rijeke odvijat će se na području Karlovačke županije, u gradovima Karlovac, Duga Resa, Slunj i Ozalj te općinama Netretić, Barilović i Tounj.
- Ovakvi događaji učvršćuju naš položaj na turističkoj karti Europe i čine Karlovac poznatijim i prepoznatijim, rekla je Daniela Peris, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj grada i fondove EU i svim natjecateljima poželjela uzbudljivu i sigurnu utrku.

Natjecanje je međunarodno upisano u kalendar Svjetske automobilističke federacije FIA, a boduje se za Prvenstvo Hrvatske, Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske, Otvoreno Prvenstvo grada Zagreba, CEZ Historic te za Alpe Adria Cup. Lista prijava, program natjecanja kao i sve aktualne informacije mogu se pronaći na web stranici www.akdelta.hr  te na profilu Auto klub Delta na društvenim mrežama.